Roskam Moordkuil Jaargang 12, 2006

Nummer 43

Een Nederlandse doelman heeft zich door zijn toenmalige Engelse vriendin met een dildo in zijn kont laten neuken. Dat is op film vastgelegd. Hij wist ervan, want het stel is speciaal voor een spiegel gaan zitten. Het filmpje circuleert op internet, honderdduizenden hebben het bekeken dankzij de verslaggeving in de Telegraaf en op SBS. En natuurlijk dankzij zijn vroegere vriendin die het filmpje heeft aangeboden. Het is niet bekend of hij zich door het Engelse dametje bij voorbaat (opzet) in de luren heeft laten leggen of dat zij heel boos is omdat de relatie uit is. Wel is bekend dat de vrouw hem heeft afgeperst en dat hij betaald heeft. Hij heeft daarna zijn carrière bij Aston Villa afgebroken om bij een tweederangsclub in de eredivisie aan de slag te gaan. En nu heeft alsnog half Nederland zijn escapades aanschouwd via www.geenstijl.nl.

We hebben ondertussen een dame uit Den Ham die topmodel is geworden. Leuk. Gefeliciteerd.

Waarom meld ik dat? Haar raadgevers vinden het lokale sufferdje, dat haar carrière altijd keurig gevolgd heeft, ineens niet meer belangrijk. Dus die krant moet nu een lullig verhaaltje op de voorpagina plaatsen dat er in Den Ham niemand van de bekroning wakker ligt. Nee, haar topadviseurs vinden dat de bij Jensen moet aanschuiven. Ik vind Jensen (elke avond RTL 5 om 22.30 uur) meedogenloos goed en grappig. En dus werd Sanne als een buitengemeen dom blondje neergezet. Wat ze ook is, bleek uit haar nerveuze gegiechel, om de vier seconden gooide ze een lok uit haar gezicht en ze heeft tijdens het gesprek echt helemaal niets interessants gezegd. Ten einde raad beëindigde Jensen het gesprek, maar en passant zeikte Jensen nog even Den Ham af als een dorp uit de prehistorie. Het komt dus nooit meer goed met onze Sanne.

Dankzij cursussen Omgaan met de media zijn vroegere journalisten als Ton Elias stinkend rijk geworden, terwijl het echt niet moeilijk is. Sommigen leren het nooit, anderen hebben een aangeboren gevoel voor public relations.

Ooit had ik een afspraak met Jan van Halst nadat hij naar Ajax was overgestapt. Hij stond die dag toevallig erg in het nieuws omdat hij het weekend ervoor een topprestatie had geleverd (dat is in zijn Amsterdamse tijd ook gebeurd). Hij wees naar mij en zei: “Ik heb straks voor iedereen tijd, maar ik heb nu met hem een afspraak.” Ik weet dat niet iedereen bij FC Twente gek is van Van Halst, maar ik zal nooit een kwaad woord over hem zeggen of schrijven.

Kim Kötter was ooit de allermooiste van de wereld, ze maakte zelfs voor haar vroegere schoolkrant tijd.

Ach, onze Sanne zal een paar centen verdienen, de wereld over gesleurd worden, door snelle jongens worden uitgebuit en na verloop van tijd worden uitgekakt. Maar dan heeft Den Ham geen zin en tijd meer voor haar.

Vorige bijdrage

Nummer 42

Volgende bijdrage

Nummer 44

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *