Roskam Moordkuil Jaargang 14, 2008

Gerben Kuitert, een jongen die zich graag meet met de nieuwe rijken

Wie? Gerben Kuitert? Een jongen die zich graag meet met de nieuwe rijken en zich als zodanig gedraagt. Bevriend met Robin de Groot, need I say more… Hij beschouwt zichzelf als de opperjournalist van het oosten. En dat vind ik ook, als hij maar uit mijn buurt blijft. Kuitert vindt alleen Kuitert belangrijk, gaat over lijken als het om zijn eigen leven en comfort gaat. Regelmatig zit er wit speeksel in zijn mondhoeken, van het slijmen bij mensen die aan de touwtjes trekken. Maar ik vermoed dat hij desgewenst ook zijn meerderen pijpt en daarna onvoldoende zijn mond uitspoelt. Of niet goed slikt.

Kuitert kan schrijven, dat staat buiten kijf. Kuitert heeft in bepaalde kringen goede contacten, dat staat ook buiten kijf, maar hij schaamt zich voor zijn broer die in een keurige blauwe overall bij Siemens werkt. Waar ooit gestaakt werd en Kuitert besmuikt om zich heen keek toen zijn broer hem aansprak. Hij heeft zelf ook een keer gestaakt, bang als hij altijd is geweest voor ontslag, maar toen journalisten bij Wegener in actie kwamen bij het hoofdkantoor, stond hij er wel bij, maar keek hij als een dandy neer op het plebs in spijkerpak.

Kuitert is van zijn vrouw af. Dat komt in de beste families voor. Ik ben ook gescheiden. Niet schuldloos. Integendeel. De relatie is vooral door mij naar de kloten gegaan. Kuitert dacht dat een ander wijf beter neukte. Hoor je mij ook niet over (zie mijn column van 30 juni 2006). Ik verbaas me wel over de keuzes van Kuitert die altijd handelt uit geld- en gemakzucht. Na die column hing een halfhuilende Kuitert aan de lijn met het verzoek nooit meer over hem te schrijven, want dat was zo lullig voor zijn vrouw. Tot hij mij afgelopen week (naar ik dacht) weer een streek leverde. Ik mailde hem dat ik mijn toezegging introk.

Ik was niet van plan over Kuitert te schrijven. Marcel Kummel probeerde mij deze week weer een oor aan te naaien met leugens en bedrog en ik was eigenlijk net bezig een lijstje te maken van alle bedrijven (Menzis, Universiteit, MST) waar Kummel met ruzie is vertrokken. Ik was deze week in een busremise waar chauffeurs vijftien cent voor een kop koffie moeten betalen en die ellendige chefjes met een speciale sleutel koffie voor niets pakken. Ik erger me dood aan die kut van een Hugo Hekket van Thales die het personeel altijd bejegent als zeikers en nu 1,3 miljoen eist omdat hij eruit geflikkerd wordt. Ik heb een dossier toegespeeld gekregen over het sexleven van oud-topman Peels waar trouwens nog een paar interessante namen in voor komen. Dus ik was helemaal niet voornemens over Kuitert te schrijven: ‘who the fuck’ is dat nagemaakte kereltje dat mensen behandelt als vieze sokken. Tot hij me meldde dat hij van mij wel een paar zaken weet die het daglicht niet kunnen velen en hij dreigde daarover een ingezonden brief naar De Roskam te sturen, als ik het lef zou hebben om… Ik ben erg benieuwd. Kuitert stond eerder ook aan de basis van de polemiek met Robin de Groot. Wordt vervolgd?

Vorige bijdrage

Van Gogh vond een deel van de Marokkanen geitenneukers

Volgende bijdrage

De digitaliseringdrang van Antoin Buiting

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *