Twentesport

Dirk Scheringa en Ten Hag

Het toezicht in Nederland verkeert in een deplorabele toestand. En daarvan heeft Dirk Scheringa geprofiteerd zoals zoveel anderen. Ik word alleen een beetje misselijk van al die werknemers die Dirk-met-de-geitenwollensokken nog steeds adoreren. En vooral anderen de schuld geven.

Ik ken Pieter Lakeman een beetje en die heb ik echt veel hoger zitten dan die vreselijke Nout Wellink (Nederlandse Bank) die ons willens en wetens opnieuw (eerder bij Icesave) voorliegt. Ik ken Frank de Grave (die een huisje in Ommen heeft) een beetje en was al erg verbaasd dat hij na twee maanden weer pleite was bij die kutbank. Hij wilde er nooit over praten. Ik heb Dirk Scheringa slechts één keer meegemaakt. Bij FC Twente. Een lul. Een lul met geitenwollensokken die zoooo gewooon is gebleven. Een stakker die snakt naar respect, hij heeft pijpertjes om zich heen verzameld die de hele dag tegen iedereen die het maar horen wil, roepen dat Dirkie zo’n fantastische ondernemer is. En dus stond dat volk in de skybox van Wessels te blaten dat Scheringa de beste ondernemer van Nederland is. Ze hadden zelfs geen flauwe notie tegen wie ze stonden aan te hijgen.

Nee hoor, ik neem het Dirk Scheringa absoluut niet kwalijk dat hij een gore gauwdief is. Dat is de rest van het bank-, verzekerings- en makelaarsvolk ook. Natuurlijk heeft Dirkie niet alleen met gigantische provisies het gewone volk bestolen. Jaren geleden heb ik de nalatenschap afgehandeld van een familielid zonder partner en kinderen. Ik neem het de ouwe Ten Hag tot op de dag van vandaag kwalijk hoe zijn mensen hebben gehandeld bij de verkoop van een pand aan dat familielid. Weinig interesse in zorgplicht als er bakken geld met allerlei provisies zijn te verdienen. Het is niet persoonlijk, ik vind Henny een aardige vent, maar ook zijn bedrijf is groot geworden met legaal jatwerk.

We willen het maar niet geloven, maar alles en iedereen kan failliet. Zoals FC Twente, we zijn het alweer vergeten, maar het is niet uit de boeken te gummen. Heerenveen en FC Twente konden ook nooit degraderen.

Gewone Dirk Scheringa en niemand anders is verantwoordelijk voor de klerezooi; nog maar een paar weken geleden sluisde hij tientallen miljoenen door naar zijn sporthobby’s en maakte hij en passant elf (!) miljoen euro aan dividend over aan zichzelf (en daar kan dus helemaal niemand bijkomen, dat heeft Dirkie toevallig wel goed geregeld). Ik begrijp nooit zo goed dat mensen die bijna al hun spaarcentjes aan die geitenwollenlul zijn kwijtgeraakt, dat niet bij hem gaan halen. Hij is zo gewoon gebleven, hij staat gewoon in de gids. Ik vind het erg fijn dat het voetbalstadion, het hoofdkantoor, dat achterlijke museum (neem nou maar van mij aan dat gewone Dirkie nog geen stripboek van moderne kunst kan onderscheiden) nog steeds niet zijn afgebrand. Het zijn monumenten voor en van de bestolenen. AZ is kampioen, het mag wat kosten….

Vorige bijdrage

Medelijden met Pahlplatz

Volgende bijdrage

Theo Vonk

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *