Twentesport

Medelijden met Pahlplatz

Medelijden met de familie Pahlplatz. Papa Theo heeft altijd zo’n gefrustreerde blik, waar de gekweldheid over de onderwaardering voor hem vanaf druipt. Inderdaad, de Boschker-look. Nog gezien die eerste goal tegen Heracles? En maar kankeren tegen ongeveer iedereen op het veld. Bij Ajax was hij een stille tuinkabouter. En Theo, Theo was muisstil als de spelersbus Holten voorbij was.

Theo, ooit de koning van de tikkies breed op het middenveld van FC Twente, lid van een getalenteerde net niet generatie. Die zijn zoon Boudewijn zijn eigen carrière liet overdoen en daardoor zo ongeveer over de kling werd gejaagd. En nu eist Theo bijkans van FC Twente dat ze kampioen worden, omdat hij en zijn vrindjes dat in de jaren zeventig nalieten. Om dat ze zo geïmponeerd werden in De Kuip, lees ik in het AD. Dit elftal is zo geweldig, vindt Theo. Het riekt naar de conference van Wim Sonneveld die aanstaande schoonzonen regelrecht het graf in prees. Want stel je voor dat Munstermans masterplan dit jaar werkelijkheid wordt, dan praat toch nooit iemand meer over die zogenaamde jongens van stavast die in de jaren zeventig in een paar weken tijd uit schijterigheid, angst en minderwaardigheidgevoelens ineens geen bal meer konden trappen.

De regionale krant had het Theo-interview deels keurig overgeschreven, overigens slecht te vinden tussen de advertenties over het nieuwe boek van Nijntje en de Kerstreis van de krant naar Spreewald. Gezellllllllllig….

De krant gaat ook met lezers naar de Plansee, je moet iets doen om geld te verdienen. Blijkbaar zit het projectje nog niet helemaal vol, want vandaag verscheen een meelijwekkend interview met Ab Krook waarvoor de desbetreffende redacteur zich zo schaamde dat hij zijn naam maar niet vermeldde bij het artikel. Rechts ernaast voor de zekerheid ook nog een keer de advertentie.

Welnee, het is geen rancune, boosheid of teleurstelling, het is honderd procent medelijden met de ooit zo toonaangevende krant, met de ooit zo bewonderde familie Pahlplatz.

Vorige bijdrage

Gebak van Peter Bonder

Volgende bijdrage

Dirk Scheringa en Ten Hag

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *