Twentesport

Fer

Ik heb een paar keer in mijn leven met een privévliegtuig gevlogen. Ja, dat vond ik wel mooi. Beetje in de sfeer van Dallas en Dynastie, zal ik maar zeggen. Lekkere lederen fauteuils met flinke ruimte voor mijn benen, hapjes en drankjes die in niets aan het normale vliegtuigvoedsel deden denken. Ja, op zo’n manier reizen is geen opgave. In het geval van Fer kwam een fotograaf hem en zijn fraaie vriendin nog even vereeuwigen, op de achtergrond zaakwaarnemer Jansen die vooral wil uitstralen dat hij ongeveer in privévliegtuigen woont en geen idee heeft van het bestaan van EasyJet. Fer gaat spelen in mijns inziens het leukste voetballand ter wereld, voor een salaris per maand waar ik een paar jaar voor moet ploeteren.

En dan gaat er ergens iets fout.

Geen idee wat precies, maar Fer wordt geacht vanaf vandaag weer gezellig op het veld te staan in Hengelo. Of heb ik de afgelopen uren nog wat gemist? In de tijd dat Fer dromerig in privévliegtuigen hing boven de Noordzee (ook terug naar Nederland? Of werd hij toen door Everton in een vol KLM-toestel gedouwd?) werd en passant een bak ellende over hem gekieperd. Dat zal hij inmiddels gelezen en gehoord hebben, neem ik aan. Aan de andere kant van de plas steek je fijn je middelvinger op naar al die jaloerse idioten, maar nu, hoe kijkt hij naar zijn ploeggenoten, naar de club? Dat worden nog een paar leuke maanden….

Volgens de Telegraaf is voorzitter Joop Munsterman de kwade genius. In één moeite door wordt Johan Derksen de roeptoeter van Munsterman genoemd. Volgens de Telegraaf krijgt iedereen die bij FC Twente vertrekt van Munsterman een schop na. Dat zal Fer ook gelezen hebben. Durft Fer het aan vandaag Munsterman om belet te vragen. “Mmmm, voorzitter, mmm, beetje lullig allemaal, maarre, hoe zit dat precies enne…..”

De lange arm van FC Twente reikt ver. Ik heb in de afgelopen maanden een paar avonden gepresenteerd voor Heracles, de club die op tournee is door de provincie om sponsors en toeschouwers te werven voor het nieuwe stadion (als dat er ooit komt…). Op één van die avonden durfde ik het aan een grapje te maken over de aanwezigheid van supporters van FC Twente. Die adviseerde ik weg te gaan, want het zou die avond alleen over Heracles gaan. De volgende dag werd vanuit Enschede het bestuur van Heracles gevraagd waar ze precies mee bezig was…. Ffff, een grapje, een flauw grapje zelfs….

Fer moet FC Twente landskampioen maken, lange neus naar FC Twente en Everton trekken en van de zomer fijn voor Liverpool tekenen. Veel mooiere club!

Vorige bijdrage

Geen winnaar

Volgende bijdrage

Over de zoon van Prins Claus, Willem-Alexander, en de zoon van Prins Carnaval

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *