Twentesport

God bestaat

Die Martin Haar liep voor de wedstrijd nog erg wijs te doen, ach het verschil tussen assistent en hoofdverantwoordelijke is niet zo groot bij AZ, babbelde hij. Nee, maar nu wel. Want je kan zo’n klusje als Heracles even opzij zetten blijkbaar niet aan hem overlaten, weten ze in Alkmaar. AZ heeft echt een goed team hoor. Voor AZ was het halen van de bekerfinale net zo groot, mooi, interessant als Heracles. Misschien nog wel belangrijker. Als Rutten nog bij PSV had gezeten, had ik Heracles nog wel een kansje gegeven, want hij gaat zijn spelers dan vertellen hoe goed de spelers van de tegenstanders zijn en dat ze die niet mogen onderschatten…
Ik heb niets met PSV, ja Hans van Breukelen is een goede kennis van me, René Eijkelkamp is een wereldgozert, ze hebben een erg mooi stadion, maar voor de rest is het toch een bijeen gekochte club dankzij alles waar een stekker aan zit. Bij mij in huis tref je nauwelijks Philips aan. Ja, in de keuken, maar daar gebruik ik alleen het koffiezetapparaat van Saeco en ik overweeg een nieuwe nu ik weet dat Philips met dat bedrijf een innige band heeft.
FC Twente doet niet meer mee, aan Ajax heb ik een nog grotere hekel dan PSV, ik gun AZ zo ontzettend graag de titel, leuke ploeg, toptrainer, behalve dan misschien die nagemaakte van een Martin Haar, maar ik hoop nu toch echt dat PSV kampioen wordt, dan gaan we sowieso met Heracles Europa in. Al is het maar één luizige derde voorrondewedstrijd tegen een derderangs club uit Polen, ik zie er nu al naar uit.
Ik zag Peter Bosz zijn jonge ploeg ophemelen gisteravond op TV, niet doen Peter, PSV luistert mee en iedereen die een bal drie keer kan hooghouden is een potentiële kandidaat voor de Eindhovense ploeg. Als ik Pasveer was, zou ik me toch maar zorgen maken over de opkomst van reservekeeper Telgenkamp. Ik ben onder de indruk hoe Krüzen en Bosz die gastjes hebben klaargestoomd voor deze wedstrijd. Zelfs toen ze onder de voet dreigden te worden gelopen door AZ en op 2-1 achterstand kwamen, bleven ze voetballen.
Bij FC Twente is gedoe in de technische stad, Go Ahead staat op instorten; dat dat ongetwijfeld niet zo is, komt voorzitter Edwin Mulder zaterdagochtend (morgen) bij Radio Oost tussen 9 en 10 uur vertellen. En bij Heracles hecht zijn collega Smit heel veel waarde aan de mening van Krüzen. Bosz is de baas, maar als Krüzen hem niet had gemoeten, was hij daar nooit gekomen. Hendrie Krüzen, wat gun ik hem deze bekerfinale. Hij heeft in de afgelopen tijd nogal wat voor zijn kiezen gehad. God bestaat en hij houdt van voetbal.

Vorige bijdrage

Marjan van Noort geknipt als ‘kwartiermaker’ nieuwe FNV

Volgende bijdrage

Na een halve eeuw leven is het tijd voor iets nieuws

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *