Twentesport

Herman Finkers, de Twentse Jesus Christ Superstar

Jammer dat de luchthaven in Twente dicht gaat, precies op het moment dat FC Twente nationaal en internationaal successen gaat vieren. Was wel zo handig geweest, even met het vliegtuig naar Eindhoven of Amsterdam, over de files heen. Leuk ook voor de fans om de spelers uit te zwaaien of gezellig te verwelkomen op vliegveld Twente. Alle grote ploegen (Barcelona, Madrid, Manchester, Chelsea) hebben hun eigen vliegtuig in de clubkleuren gespoten. Voor FC Twente is het onmogelijk gemaakt door Herman Finkers en zijn vrindjes.

Het vliegveld is een splijtzwam gebleken in de Twentse samenleving. Voor, tegen, mits, wellicht, maar, plan A, aanpassing C. Finkers heeft zich nooit in welk plan dan ook verdiept, hij was overal tegen.
De werkelijkheid is dat FC Twente nooit vanaf het regionale vliegveld de wereld zal veroveren. Ook niet als Finkers gewoon lekker was thuis gebleven. Het kan niet uit, vroeger niet met de militairen en zonder hen helemaal niet.

Maar ik heb wel door dit gezeik een tyfushekel gekregen aan Finkers, aan Herman wel te verstaan. Hij heeft ooit een paar simpele grapjes gemaakt die geinig waren, hij had er zelfs succes mee aan de andere kant van de IJssel, maar hij blijft een boer. Zelf vindt Herman Finkers dat hij veel meer is, de Twentse Jesus Christ Superstar. Alles hier is fantastisch, de rest is inferieur. Alleen wat hij doet is goed, alleen zijn manier van denken, zijn geloof en zijn uitspraak (terwijl hij nota bene niet eens met het dialect is opgegroeid) deugen. Zijn ideaal: één volk in één regio met één taal!

Hij zal wellicht last hebben op zijn riante onderkomen van een paar van die paar vliegtuigen en veel te veel vrije tijd en veel te veel geld. Hup, daar pleurt hij weer een boekje van zijn laatste show op de balie. Het verkoopt gemakkelijk. Nooit, nooit, nooit heeft Finkers zich in de afgelopen jaren maatschappelijk opgesteld. Over misbruik van kinderen in de kerk bijvoorbeeld, het instituut waar hij zo achter aan loopt. Herman is een nare man, zelfs met zijn broer leeft hij in onmin. Het aandeel in de shows van zijn broer Wilfried (die nu furore maakt met Ernest en Marcelino) was veel groter dan iedereen weet. Wilfried is leuker dan zijn broer, creatiever, geestiger, maar hij krijgt het niet over de bühne. Meer dan de helft van de succesvolle Finkers-shows kwam uit de koker van Wilfried.

Bremen is overigens wel te doen per auto. Als zondag ‘Utreg’ gepakt wordt, dan durf ik weddenschappen aan over het kampioenschap. Als Herman het maar goed vindt…..

Vorige bijdrage

Excuses voor Gert-Jan Verbeek

Volgende bijdrage

De Vroome en Visser, wereld van verschil

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *