Twentesport

Excuses voor Gert-Jan Verbeek

Jan Wind is een Almelose ondernemer die tijdens een veiling voor Kans voor een Kind een flink bedrag dokte voor een lezing van Gert-Jan Verbeek. Lezingen met Verbeek zijn altijd leuk. Ik ben er af en toe bij als hij toch niet de minst ondernemende types in de zaal vrijwel altijd weet te boeien. ‘What you see, is what you get’. Dat gevoel straalt hij uit. Op 14 januari heeft Wind de businessclub bij Heracles afgehuurd, Verbeek gevraagd om zijn vrienden en relaties toe te spreken over hoe je mensen motiveert. Over discipline, eigen verantwoordelijkheid, ontplooiingsmogelijkheden en dergelijke.

Verbeek straalt onverschrokkenheid uit, veel mensen zijn bang voor hem, voor zijn fysiek natuurlijk, zijn blik. Wellicht dat er daarom vaak helemaal geen vragen uit de zaal komen. En daarom heeft Wind nog een keer zevenhonderd euro in de kas van Kans voor een Kind gestort en mij gevraagd de vragen te stellen. Ik mik bijna altijd een euro in elke rammelende pot die mij voor wordt gehouden, maak af en toe een redelijk bedrag over naar een goed doel waar vrienden mij op attenderen. En nu ineens ben ik 700 euro waard voor Kans voor een Kind. Ik voel mij zeer vereerd. Maar ook ik doe het in mijn broek voor Verbeek. Ik vergeet nooit meer die keurende blik toen we onder de douche stonden en hij meedogenloos oordeelde: 20 kilo te veel.

Verbeek is teruggehaald naar Heracles omdat hij meer mogelijk maakt, bij de club, met spelers. Wint gewoon achtereenvolgens van Roda en zijn cluppie Heerenveen. Heracles staat gewoon zesde halverwege de competitie. Ik werk met een zooitje gestoorden die elke week een foto maken van teletekstpagina 819 en dat inplakken omdat FC Twente lijstaanvoerder is – wat ook razend knap is. Maar een paar plekjes lager gebeurt het onmogelijke. Is Verbeek heilig? Zeker niet, maar je weet wat je aan hem hebt. Als alle mensen met tekenbevoegdheid bij de club tegen alle afspraken in, weg zijn, dan zegt hij dat. Als de trainer van Roda om zijn eigen hachje te beschermen onzin uitkraamt, dan meldt hij dat op een weinig prettige wijze. Nee, dat is niet handig.

Verbeek werd een tijdje lastig gevallen door de plaatselijke golddigster die bijna alle bestuurders van Heracles en veel ondernemers bij nacht en ontij rare sms’jes stuurt – wat ze tot mijn verbazing tolereren, alleen Verbeek maakte korte metten met die aandachttrekkerij. Het dametje wilde niets liever dan bij Heracles aan de slag (riep tegen iedereen dat ze steeds gevraagd werd), werkt nu bij de gemeente Enschede, waarschijnlijk zeer kort, want ze blijft nergens langer dan een paar maanden. Verbeek maakt iets los bij vrouwen, van hoog tot laag, zie ik tot mijn verbazing en groteske jaloezie. Jan Smit heeft zich verontschuldigd voor het gedrag van Verbeek bij Roda. Ik verontschuldig me bij Verbeek voor de excuses van Smit.

Vorige bijdrage

Maartje Visschedijk, afgestudeerd aan Small Business ging terug naar ROC

Volgende bijdrage

Herman Finkers, de Twentse Jesus Christ Superstar

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *