Twentesport

De Vroome en Visser, wereld van verschil

Jaren geleden waren Jan Smit (voorzitter Heracles) en ik de enigen op de eretribune van FC Twente (we zaten op enige afstand van elkaar) die juichten om een doelpunt van Heracles. Afgelopen maandag deed ik dat voor Go Ahead. Op de tribune van Heracles. Go Ahead (die klote-Hughes heeft ooit Eagles erbij bedacht) blijft mijn cluppie, ik heb er jarenlang als sportverslaggever rondgewandeld. Ik leerde er Ten Cate kennen die nog wantrouwiger was dan Fred Rutten nu. Ik maakte Dick Schneider mee die vindt dat ik te weinig respect heb voor hem (ik heb ooit geopenbaard dat hij in de jaren zeventig bezopen een dodelijk ongeluk heeft veroorzaakt dat door de plaatselijke politie in samenwerking met de club in de doofpot is gestopt). Een koning als keeper, een reclameman (Horneman) als voorzitter, een oud-prof (Vreijsen) die de club echt bijna om zeep heeft geholpen. Ik stond bij alles vooraan.

De Vroome kwam, deed zijn naam meer dan eer aan en legde de basis voor het huidige gezonde fundament. De Vroome verdient een standbeeld. Het is weer gezellig aan de Vetkampstraat met Overmars die nog zuiniger is dan Jan Smit, Paul Bosvelt en Michel Boerebach (voor wie ik maandag na het opstarten van mijn computer direct deze site bezoek) zorgen voor de voetbalsfeer, zo heeft de nieuwbakken preses Edwin Mulder als een paar keer mogen beleven.

Ik hoop toch zo dat Go Ahead promoveert. In Deventer zitten voetballiefhebbers, in Zwolle proberen ze dat ook op te zetten. Met Jaap Stam en Claus Boekweg. Theo Vonk is geen trainer bij Zwolle geworden vanwege Boekweg. Wie? Claus Boekweg, een omhooggevallen verdediger die het in zijn tijd vooral van hard werken moest hebben. Echt waar.

Chef-sport Frans Leushuis van RTV Oost attendeerde voorzitter Visser van FC Zwolle op Vonk. Belachelijk natuurlijk dat ze bij FC Zwolle blijkbaar geen flauw idee hebben welke trainer waar zit en tot wanneer. Vonk zou een ideale tussenpaus zijn geweest. Hij kan Boekweg en Stam een hoop leren, hij hoeft zich niet meer zo nodig zich te bewijzen, werkt natuurlijk voor geld maar hoeft niet de hoofdprijs en de club kan uitkijken naar een nieuwe hoofdcoach voor het nieuwe seizoen.

Goed idee, zei Visser en vroeg Leushuis te regelen dat Vonk hem zou bellen. Als je voorzitter bent van FC Zwolle, bel je natuurlijk niet naar Vonk, dan laat je je bellen. Visser doet iets met afval, is eerder bij Reggeborgh aan de dijk gezet en is niets meer dan een marionet van Gaston Sporre, de man die zichzelf als broer van Jezus beschouwt. Derksen schreef een fijn stukje over Visser, maar dat soort leert het nooit.

Visser belde Vonk af. Ze kozen voor Langeler. Een jongen die binnen een paar maanden kapot gemaakt wordt. Stom dat die Langeler het zelf wil. Ze rijden met vrachtwagens afval door het land, brengen het smerigste spul naar Afrika en leiden ook effe een provinciaal voetbalclubje, is dat nou helemaal zo moeilijk? De Vroome annex Visser. Twee werelden!

Vorige bijdrage

Herman Finkers, de Twentse Jesus Christ Superstar

Volgende bijdrage

Kampioentje

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *