Twentesport

Hooiveld

Jos Hooiveld! Ik denk niet dat veel mensen hem kennen. Toch speelt hij al weer bijna tien jaar betaald voetbal. Een Drent. Speelde bij Emmen, Heerenveen en Zwolle in Nederland. Toen ging hij op reis. Eerst naar Oostenrijk, toen naar Finland waar hij zelfs landskampioen werd en twee keer speler van het jaar. Dan kun je dus op een fatsoenlijke manier tegen een bal trappen. Hij ging vervolgens naar Zweden. Ook daar werd hij landskampioen en dat werd beloond met een transfer naar Celtic dat een paar miljoen euro voor hem betaalde. En nog steeds zullen heel weinig mensen hem kennen of hebben zien spelen. Hij drong in Glasgow niet door tot de basiself, werd verhuurd aan FC Kopenhagen. Met ingang van dit seizoen staat hij onder contract van Southampton dat aan kop gaat van de Championship, het tweede Engelse profniveau. Nog niet zo lang geleden waren Mark Wotte en Jan Poortvliet daar de baas, maar zij spreken elkaar niet meer en niet alleen omdat Wotte nu in Schotland werkt.
Dat fascineert mij, nee niet die ruzie tussen Wotte en Poortvliet. Zo’n jongen als Hooiveld. Want denk niet dat Southampton een soort Telstar is. Ik weet bijna zeker dat qua hardheid en conditie de Engelse ploeg gemakkelijk in de Nederlandse subtop meedraait. En qua salariëring waarschijnlijk nog een tandje meer.
Hooiveld. Fantastische naam. Volkomen onbekend. Speelde wel al in zeven (!) Europese landen. Hoeft naar ik aanneem straks niet meer aan de lopende band in een fabriek te staan. Is financieel waarschijnlijk onafhankelijk.
Hooiveld regelde vier kaarten voor ons, zodat wij in het zeer fraaie stadion de topper tegen Bristol City konden aanschouwen bijkans vanaf de reservebank van Bristol. Hooiveld bleef als slot op de deur keurig op de been. Nederlandse scouts zullen hem wel met dedain bekijken. Hij hen glimlachend, naar ik aanneem….

Vorige bijdrage

Soms draait het leven om voetbal, muziek en vrouwen

Volgende bijdrage

Vandenberg: profeet speelt in eigen stad, ook ongeëerd

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *