Twentesport

Jan Smit heeft zijn excuses niet gemaakt

Jaren geleden waren Jan Smit en ik de enigen die op de hoofdtribune van FC Twente juichten toen Igor Gluscevic vanaf 35 meter de gelijkmaker achter Boschker prikte. De Montenegrijnse spits speelde in totaal 35 wedstrijden voor Heracles en scoorde zeven keer. Het juichen leverde mij een ruzie op met de huidige voorzitter van de Supportclub van FC Twente, Arjan Hoop.

Heracles-trainer Jan de Jonge is zaterdagochtend bij ons in het onvolprezen Ochtendhumeur (Radio Oost, van 9 tot 10 uur) te gast. Net zo recht voor zijn raap als Gertjan Verbeek die vanuit Neurenberg (of ergens op een zonnige locatie) telefonisch meepraat. Rond de kerst was ik in Neurenberg waar ik de ploeg van Verbeek zag spelen tegen Schalke. Ik vond Nürnberg zeker niet slecht voetballen.

Verbeek had kaarten voor me klaar laten leggen, die niet klaar lagen. Toch lullig als je net 600 kilometer achter de kiezen heb. Dus ik heb hem een smsje gestuurd en hij stuurde een pr-man naar de hoofdingang en die zag er op zijn minst enigszins aangedaan uit. Ik weet niet wat Verbeek hem heeft gezegd… Nee, Verbeek is altijd dezelfde, hij heeft Nürnberg wel aan het voetballen gekregen, nou de punten nog.

Ik blijf me altijd in Duitsland verbazen over de grootsheid van het voetbal. Ik telde iets van acht televisieploegen en vijftig journalisten. Voor het nieuwe Almelose stadion hoeft Verbeek in elk geval niet terug te komen. Het wordt verhernieuwbouw of zoiets. Het had Jan Smit gesierd als hij afgelopen week bij de nieuwjaarsreceptie zijn excuses had gemaakt aan iedereen die hij tegen de poten heeft geschopt om dat nieuwe stadion gerealiseerd te krijgen. Hoewel hijzelf steeds heeft gezegd op te stappen, hoeft dat niet van mij, maar geef even aan dat je je in je enthousiasme misschien iets te veel hebt laten meeslepen.

Zou De Jonge begrijpen dat FC Twente tegen Heracles onze Ajax-Feyenoord, Celtic-Rangers, Cambuur-Heerenveen is? Twee seizoenen geleden won Heracles in de Grolsch Veste. Krüzen kwam ongeveer klaar langs de lijn. Die gevoelens heeft hij nooit in Arnhem, zelfs niet als ze kampioen worden.

Vorige bijdrage

Joop ter Haar, de ouwe baas van OAD heeft het (ook) zelf verkloot

Volgende bijdrage

Curator Jack Daniels stapt verontwaardigd op bij failliete OAD

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *