Twentesport

Limburg

Iedereen heeft de pest aan Limburg. Ja, mooi stukje Nederland Vakantieland, maar wat mij betreft geven we het gezellig aan de Duitsers of de Belgen. Niet te verstaan daar dat volk, kost na de sluiting van de mijnen alleen maar geld. Corruptie is daar ongeveer uitgevonden. Natuurlijk is het opzet dat nu alle Limburgse clubs in de eerste divisie spelen. En als het aan de voetballers in Nederland ligt degraderen Roda, MVV en Fortuna nog een paar klassen door.

Even voor alle duidelijkheid, ik denk niet dat de Nederlandse voetbalcompetitie door en door verrot is, er zal best af en toe een wedstrijdje verkocht worden, maar ik denk dat omkoopschandalen en grens- en scheidsrechterlijke dwalingen niet serieus van invloed zijn op de eindstand van de competitie. De hoogte van de begroting is wel als blauwdruk te gebruiken voor de rangschikking.

En daardoor eindigen goede elftallen hoog, waardeloze teams laag. Niet ingewikkeld. En hoewel de meeste spelers de busrit naar Sittard, Maastricht of Kerkrade verafschuwen is Roda wel gewoon een keer tweede geworden (toen ze met veel geld een goed elftal bijeen hadden gekocht).

Maar geef de Nederlandse voetballers geen ruimte….Vorig jaar redde Flederus het nog met een zondagsgoal, maar dit seizoen lag het er zeker na het vertrek van Ruud Brood duimendik bovenop: Roda moest er uit. Go Ahead kreeg het in de laatste wedstrijd niet voor elkaar om te winnen waardoor Ajax een gelijkspel moest afstaan aan NEC.

‘Nooit meer Limburg’ galmt het bijkans onhoorbaar door Nederland. Laat ze daar lekker een eigen competitie opzetten. Zonder Nol Hendriks is Roda net zo zieltogend als MVV, VVV en Fortuna, je wilt er nog niet dood gevonden worden. De kans dat VVV promoveert is nul. Klaar!

Vorige bijdrage

Adje van den Berg herboren in historische zaal Parijs

Volgende bijdrage

Luitenberg en Rol: tonnenbaasjes zonder iets te doen

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *