Twentesport

Jan Versleijen

Vooral jammer voor hem, dat hij het jeugdige Ajax Cape Town toch niet aan het spelen kreeg zoals hij dat wilde. Ik was afgelopen week in Kaapstad, sprak woensdagmiddag nog met hem op het fraaie trainingscomplex van Ajax Cape Town en toen ik mijn telefoon gistermiddag weer aanzette, was het eerste bericht dat Jan Versleijen was opgestapt. Ik heb hem uitgebreid geïnterviewd, er wordt gezegd dat hij zelf is opgestapt – die indruk maakte hij niet. Hoewel hij soms radeloos was langs de lijn in zijn laatste wedstrijd. McClaren is ook uit zichzelf opgestapt. ‘Of je stapt nu op en houdt de eer aan je zelf of we flikkeren je eruit, zeg het maar?’ Dat soort gesprekken worden er dan gevoerd.

Ik hoop oprecht dat Versleijen weer een nieuwe club krijgt. Hij is wellicht op zijn best als hoofd opleiding. Van een grote club met meer nationaliteiten, want Versleijen is (met enig understatement) bereisd. Hij zat in de Verenigde Arabische Emiraten (wat nu ook zijn uitvalsbasis is), in China, Japan en nu dus Zuid-Afrika. Eerst Maarten Stekelenburg, nu Versleijen weg, met dit tempo zou je vermoeden dat Munsterman daar voorzitter is…. Maar de werkelijkheid is nog weerbarstiger: naast twee families is de grote baas (Ajax Amsterdam is 51% eigenaar van de club) nota bene Marc Overmars, de man die Versleijen ooit bij Go Ahead liet debuteren… Het kan verkeren.

Gek idee, Versleijen woont in een schitterend appartement tussen het grote stadion en de Atlantische Oceaan in. In een soort penthouse heb ik hem voor L1 (de regionale omroep voor Limburg) geïnterviewd, over het voetbal, over hoe hij de wereld is over gezworven, over hoe hij voornemens was Ajax Cape Town voor degradatie te behoeden. Woensdagmiddag overlegde hij met de teamleider over de komende wedstrijd.

Ik zal L1 bellen dat ik een leuk verhaal met hem heb gemaakt, maar dat het ontslag daar geen onderdeel van uitmaakt. Bovenop het nieuws, maar ook weer niet, het kan verkeren….

Vorige bijdrage

Sandra van Megen als Yva na de dodenherdenking

Volgende bijdrage

Marco Kroon en het bureau Kramer en Van Dijk

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *