Twentesport

Munsterman was zo enthousiast voor de wedstrijd

In de hal van het Sheraton Hotel in Lissabon liep ik woensdagmiddag ongeveer als eerste Joop Munsterman tegen het lijf, goedgemutst als altijd. In een stoel verderop hing Aldo van der Laan. Blijven bijzondere mensen. Ik zou er wel eens bij willen zijn (voor mijn part onder een bureau a la Pim Polman in zijn goede tijd) als ze onderhandelingen met een club over de aan- of verkoop van een speler voeren. Hoe gaat dat spel tussen die twee? En hoe halen ze Fer over? Biedt Van der Laan bovenop een heel prettig salaris dagelijks verse worst zoals ik Jan Smit eens een voetballer een gratis golfset plus abonnement op zijn eigen Ommer golfbaan hoorde aanbieden? Ik heb er inmiddels een hard hoofd in, kan ik u verklappen. Fer komt niet naar Enschede!
Voor mij was het bezoek aan Lissabon vooral een pleziertrip, lekker gegeten, het leven is daar een flinke slag goedkoper dan in Nederland, het klimaat een heel flinke slag beter. En de vrouwen ogen veelal een stuk plezieriger om naar te kijken, hoewel ik min of meer per ongeluk op de tribune tussen de spelersvrouwen van FC Twente terecht kwam – en dat was ook helemaal niet naar. Weer een reden waarom ik baal dat ik niet kan voetballen…
En dat stadion… zo mooi! Net nieuw, 65.000 toeschouwers, ik ben nog even in de kleedkamer geweest waar de Tukkers zich later zouden verkleden, ook helemaal goed.
Munsterman was zo enthousiast (voor de wedstrijd) dat hij mij uitnodigde voor een nachtelijk feest op de 25ste verdieping van het hotel als Twente zou winnen. Ik had een orgie voor ogen waarbij de zwembadscene uit 1974 zou verbleken: paaldanseressen, naakt zwemmen met de mooiste Portugese vrouwen…. Ja, laat dat management van FC Twente maar schuiven als er wat te vieren valt. ‘Ja Jan, ik heb drie accordeonisten uitgenodigd’. Ik lachte hartelijk tot ik in de gaten had dat het geen grapje was.
Drie accordeonisten, ongetwijfeld een keurig buffetje met stukjes kaas en worst, een paar sprekers over het succes van FC Twente en dan toch niet te laat naar bed jongens, want donderdagochtend gaat het vliegtuig weer vroeg richting Nederland. Wat zullen Douglas en Janko en alle andere spelers balen dat ze niet alleen hun bonus, hun glorie in de Champions League maar toch ook zeker dit bacchanaal op kosten van de club hebben gemist na de uitschakeling. Nieuwe rondes, nieuwe kansen vandaag bij de loting.

Vorige bijdrage

Tijd voor bejaardenquotum bij poëziefestiviteiten

Volgende bijdrage

Voetbal en een Missie van Twente vanuit Lissabon

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *