Twentesport

Niet in de Kuip

Ik zit dus niet in de Kuip. Vanmiddag (vrijdag 6 april dus) zit ik (om 15 uur) in het stadion van Burnley (Championship) te kijken naar het treffen tegen Brighton. Daarna rijden we naar Macclesfield waar de plaatselijke club het (in League Two) opneemt tegen Shrewsbury Town. Morgen (zaterdag) zie ik de wedstrijd Derby County – Ipswich Town (Championship). Daarna rijden we naar Wales, waar het volgens de deskundigen prachtige Snowdonia National Park ligt. En ik moet eerlijk zeggen dat de foto’s veelbelovend zijn. Op zondag 8 april ben ik nog steeds in Engeland, maar zal ik geen wedstrijd bezoeken. Wales is mooi, Engeland is super, mijn vrienden zijn echt toffe gasten, maar ik zit dus niet in de Kuip.

Ik heb al gekeken of ik op eerste paasdag heen en weer kan vliegen om Dé Wedstrijd in Rotterdam niet te missen. Voor alle duidelijkheid, ik denk oprecht dat Heracles een kansje heeft. En als ze verliezen, bid ik dat PSV eerste of tweede wordt. Gaat er in elk geval één Twentse club Europa in.

Ik probeer met alles rekening te houden, ik houd al seizoenen lang rekening met de optie dat Heracles Europa in gaat. Maar winnen uit van AZ in de halve finale, nee, niet in mijn stoutste dromen. Ik wilde Engeland afzeggen, maar dat heb ik eerder gedaan, en dat maakte de relaties er niet beter op, merkte ik. Want we gaan altijd met Pasen naar Engeland, we kijken er allemaal naar uit na uren in een auto zitten, elkaar kwisvragen stellen, de stadionnetjes bewonderen, nieuwe vrienden maken in pubs, vieze ‘fish and chips’ eten en dat dan toch lekker vinden, huwelijken zijn er door kapot gegaan, maar wij gaan met Pasen naar Engeland. Geen gezeik wijven…

Maandag tweede paasdag speelt al om kwart voor één Sheffield Wednesday tegen Oldham Athletic, een klassieker in League One. Dus met de Paasdagen bezoek ik vier mooie wedstrijden op verschillende niveaus in prachtige en afwisselende stadions.

Maar ik zit niet in de Kuip.

Ik neem mijn laptop mee en zal kijken of ik wellicht via internet in een pub met goede wifi de wedstrijd kan volgen. Anders suggesties?

Nee, ik ben niet bezeten van voetbal of van Heracles. Bill Shankley zei het al: ‘Sommige mensen vinden voetbal een zaak van leven en dood. Ik kan u verzekeren dat het veel, veel belangrijker is’. Ik zat afgelopen zaterdagavond bij FC Twente tegen Roda JC in vak 113, op rij 4 op stoel 9. Naast mij (op stoel 8) zat een alleraardigste dame van middelbare leeftijd met een vriendin. Ik vermoedde een moeder van een speler. Maar nee, ze had een seizoenkaart, en ze voerde mij tussendoor dropjes en stukjes chocolade. En ze had af en toe nog een goede opmerking ook. Ik heb haar niet naar haar naam gevraagd wat ik wel had moeten doen. Als ze een seizoenkaart heeft, leest ze wellicht deze website ook. Daarom: dame in vak 113, rij 4, stoel 8 met die heerlijke snoepjes, wilt u mij bellen: 06-53899715. Ik kan u helaas niet meenemen naar de Kuip….

Vorige bijdrage

Radio maken

Volgende bijdrage

Hero Brinkman op doel

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *