RTV Oost

Hero Brinkman op doel

Ik speel soms mee in het voetbalteam van de Tweede Kamer. Ik ben een soort van Frekie: ze komen een speler tekort en ik mag meedoen, dat u niet denkt dat ik vanwege mijn grote spelkwaliteiten smekend gevraagd wordt ’s lands eer mede hoog te houden.

Mij valt elke keer weer op dat de Kamerleden van de verschillende partijen, die elkaar in de grote vergaderzaal verbaal de les lezen, belachelijk maken, elkaar proberen de loef af te steken en voor de camera elkaar desnoods voor rotte vis uitmaken, in de kleedkamer en op het veld volstrekt normaal doen tegen elkaar.

En bij een aantal wedstrijden stond Hero Brinkman uit Almelo op doel, en niet eens onverdienstelijk ook. En hij speelde de bal bij tijd en wijle ook naar PvdA-mensen… Na afloop een biertje, beetje ouwehoeren met z’n allen. Ik vind Hero een aardige gozer, die bij RTV Oost al een paar keer in de uitzending is geweest. Ik ken Hero goed. Na dat incident in Nieuwspoort deed hij alleen uitgebreid zijn verhaal bij Radio Oost en uit dat gesprek konden andere media citeren.

Ik ben een paar keer bij hem in de PVV-gang op bezoek geweest, ik vond dat behoorlijk beklemmend. Stevige bewaking. Geen feest om even binnen te lopen, zoals ik dat bij andere fracties af en toe wel doe. Het kan niet eens, zonder afspraak, legitimatie kom je niet eens binnen.

Toen hij de PVV-fractie verliet, stond hij RTV Oost natuurlijk niet als enige te woord. Afgelopen zaterdag was hij in de studio in Hengelo tussen half negen en tien uur te gast in Het Ochtendhumeur. Met een keurig verhaal. Als oud-politieman weet hij van de hoed en de rand in de maatschappij.

Brinkman is geen extreem politicus. Maar de mailtjes die we (mijn collega Martin en ik) binnenkregen als reacties op onze uitzending, logen er soms niet om. U kunt de uitzending terugluisteren via http://www.rtvoost.nl/programma/programma.aspx?pid=101. Als u dat doet (of wellicht heeft u het live gehoord), stel ik serieuze reacties erg op prijs, dus niet van het niveau dat ‘RTV Oost politici als Brinkman geen spreektijd mag geven’. Aan dat soort extremisten heb ik dus de pest.

Vorige bijdrage

Niet in de Kuip

Volgende bijdrage

Privé

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *