Twentesport

Nog erger dan gedacht

‘Zo, dus jij schrijft dat mijn vrouw een hoer is…’, begroette Nico Dijkshoorn mij afgelopen dinsdagavond (5 oktober) na afloop van zijn optreden in Theater Bouwkunde in Deventer. Een meer dan prima optreden overigens, maar ik was door zijn openingszin toch van mijn stuk gebracht, erken ik ruiterlijk. ‘Hè, volgens mij niet…’ Jawel, wist Dijkshoorn zeker, ‘je schreef over groupies en dat zijn hoeren…’

Ik heb mijn column voor TwenteSport.com van 9 april er nog maar even bij gepakt. Ik schreef toen een onaardig verhaaltje over Dijkshoorn, maar nergens dat zijn vrouw – die hij overigens niet heeft, maar een vriendin, zo zei hij mij dinsdagavond nadrukkelijk – een hoer is; het door hem gewraakte stukje uit mijn tekst luidt: ‘Ik zag hem gisteravond in de Heineken Music Hall in Amsterdam bij het optreden van Jiskefet weer kunstenaartje spelen. Op het balkon bij de Bekende Nederlanders liet hij zich fêteren, maar wel zodanig dat de mensen in de zaal hem toch vooral konden zien met zijn gabbers Maarten Spanjer en Thomèse, en een paar groupies, schatte ik zo in’. Volgens Dijkshoorn was een van die door mij als groupie weggezette vrouwen dus zijn vriendin. Wat een flapdrol die man, ook al omdat hij nota bene in het optreden in Bouwkunde ons aller Yolanthe wel degelijk als hoer benoemde….

Een paar uur na mijn (ik probeer wekelijkse) column op TwenteSport op 9 april twitterde Dijkshoorn zelf vrolijk in de rondte dat ‘een Twent in de zaal dus de hele avond naar boven, naar hem had staan kijken’. Ik ben veel, lees ik bij tijd en wijle ook in het gastenboek van deze site, maar geen Twent, verre van zelfs. Later maakte schandaalsite GeenStijl er nog een heel fijne rel van, allemaal goed. Dat Dijkshoorn een flauwe lafaard is, bevestigde hij dinsdagavond alleen maar. Mijn probleem is dat ik hem weliswaar een lul vind, maar wel een talentvolle lul. Hij schrijft leuk, zijn stukjes in Voetbal International lees ik graag, en hij blijkt ook nog heel aardig gitaar te kunnen spelen, bewees hij dinsdagavond.

Als zijn vriendin dan geen hoer of groupie is, moet er toch wel iets vreselijks mis zijn met haar als ze dagelijks die zelfingenomen nagemaakte grijze kunstdwerg om zich heen kan velen.Mijn wraak was afgelopen dinsdag dat ik zijn boek niet door hem liet signeren. Lekker pûh, hij is mij als fan kwijt…

Vorige bijdrage

Gabriel in GelreDome beter bereikbaar dan in Go Planet

Volgende bijdrage

Ernst Jansz met vertaalde Dylan-songs in Haaksbergen

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *