Twentesport

Nooit iets gejat

“Go Ahead gaat weer met een eigen jeugdopleiding beginnen”, zei de toen nog net niet als voorzitter opererende Lugt in het Ochtendhumeur van Radio Oost (elke zaterdagochtend tussen 9 en 10 uur). Hij had visioenen over het beruchte Deventer jeugdhonk van vroeger van waaruit verschillende toppers voortkwamen. Praat met Martin Koopman en hij begint te glimmen.

Detail: het is bijna niet te betalen als kleine club en FC Twente, de club op wiens rug Go Ahead gezellig meedeint, wist nog van niets. Munsterman reageerde geïrriteerd, omdat Go Ahead nog graag een paar spelers van Twente wil. Misschien is dit nu opgelost, maar ik heb afgelopen week weinig nieuws gezien of meegekregen, ik zit op een bijna onbewoond eiland, Herm. De BBC heeft het alleen over de hittegolf en cricket. Ik lees dus nu boeken, lig in de zon, wil graag weten, hoe het met Joost Posthuma is die na een andere Ochtendhumeur-uitzending telefoon kreeg van Michael Boogerd die hem boos vroeg even een half miljoen terug te storten. Posthuma vindt dat alle renners die doping hebben gebruikt ook hun prijzengeld moeten teruggeven. In de tijd dat Posthuma de bidons voor Boogerd moest ophalen, heeft hij bovenop zijn salaris een half miljoen euro verdiend dankzij de uitslagen van Boogerd en Rasmussen en de andere slikkers, begrijp ik. Het verhaal vertelt niet hoe dat gesprek verder is gegaan en of Posthuma inmiddels heeft betaald, maar ik vermoed van niet.

Ik zag op internet (bij het doorsturen van dit stukje) even snel dat Mollema en Ten Dam weliswaar gezakt zijn in het klassement, maar nog niet gepakt zijn.

Ik zit bijkans zonder internet, de BBC laat de Tour links liggen, mijn telefoon is een week eerder in Parijs gejat, mijn oude VI lees ik nu voor de derde keer, met dat verhaal van Jansen van FC Twente die mij heeft toegezegd dat hij op 3 augustus in het Ochtendhumeur te gast is. Ik heb over de hele wereld voetbalwedstrijden gezien, in de mooiste stadions, in gore achterbuurten, nooit iets gejat. In Parijs vlak voor een elitaire tentoonstelling ben ik de lul. Dat is geen toeval. Nog een week en dan naar Annecy waar ik een Nederlands-Franse skiër ga interviewen. En dan gauw naar huis. Gaat Go Ahead het dit seizoen redden? Heracles zwakker dan afgelopen jaren?

Vorige bijdrage

Heleen Mees toont grote gelijk van Fritz Korbach aan

Volgende bijdrage

Na diefstal van telefoon in Parijs op zoek naar mezelf

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *