Twentesport

Op het ereterras van SVZW

Het is altijd gezellig op het ereterras van SVZW. Soms iets te veel mensen die niet voor het voetbal komen, maar ach, een kniesoor die daar over zeurt. Hans Evers van Marquette Detachering heeft een groot reclamebord hangen bij SVZW (en weet ik waar allemaal nog meer), maar hij heeft volgens mij geen idee dat ze op het veld elf tegen elf spelen. Aan zijn mahoniekleurige hoofd (twaalf maanden per jaar!) te zien, woont hij op een zonnebank. Zeker geen onaardige gozer, hij heeft vroeger bij Van der Most gewerkt en kan daar sappig over vertellen. Maar zijn vriendenkring, althans de mensen die om hem heen staan op dat ereterras, doen dat vooral voor zijn vrouw. Een plaatje van een dame, woont op dezelfde zonnebank als Evers, heeft benen waar geen einde aan komt en draagt veelal kleding die haar rondingen zeker niet camoufleert. Nee, ik sta graag met Hans te ouwehoeren over de crisis…

Het veld lag er van de week mooi bij, de keepers dragen dit seizoen fel oranje kleding wat pijn aan je ogen doet, trainer Paul Krabbe bleek op vakantie (?) waardoor Ter Avest de baas in de dug-out was, hij verloor keurig met 4-1 van Heracles. De opbrengst van de wedstrijd schonk de 65-jarige club aan de ‘Stichting Vrienden van Freek Buitenweg tegen ALS’.

Dat doet Freddy Nijhof (zeg maar de chef van SVZW) wel vaker, geld geven aan het goede doel en sinds hij een nieuwe vriendin heeft, staat hij open voor andere culturen dan alleen die van Wierden, zo bleek voorafgaande aan de wedstrijd toen een Afrikaans muziekensemble op het veld de bezoekers muzikaal ontving. En Braamhaar floot, helemaal goed.

Nee, het was weer geweldig van de week bij SVZW. Het seizoen kan beginnen. Was alles leuk en aardig en mooi? Nee! Vlak voor de wedstrijd werd er gesproken door Bertus Heutink. Heutink heeft veel geld verdiend met kladblokjes en pennetjes en heeft zich daarmee een plek op het erepodium bij SVZW gekocht. Hij mocht wat zeggen. Wat? Geen idee, volstrekt onverstaanbaar stond hij zeker tien minuten te bazelen. Ik denk dat we nog geluk gehad hebben, want als je Heutink wel verstaat, word je daar meestal niet vrolijk van.

Vlak voor dat ik deze tekst verstuur naar de eindredactie, lees ik hem nog een keer na. Is het niet te seksistisch? Klopt het allemaal? En ineens zie ik de tegenstrijdigheid: ik schrijf dat Paul Krabbe op vakantie is; voor de zekerheid bel ik Freddy Nijhof die aan het tumult te horen ergens omgekeerd aan een plafond in een kroeg hangt. Inderdaad, Krabbe is op vakantie. Krabbe die in zijn tijd bij HSC’21 spelers het liefste standrechtelijk had geëxecuteerd als ze doodziek voor een training moesten afzeggen. En als ze ‘zomaar’ een wedstrijd misten, konden ze heel fijn de vinkentering krijgen, dan keek hij hen nooit meer aan. Die Krabbe is op vakantie…

Vorige bijdrage

Column: Heracles, mijn cluppie

Volgende bijdrage

Tijd om Herman Wijffels in Twente te laten neuzen

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *