Twentesport

Privé

Ik vind zeven miljoen voor een voetballer van FC Groningen veel geld. Erg veel geld en deze week zag je ook dat ook Tadic met FC Groningen gewoon kan verliezen. Ja, Machlas was nog duurder, maar daar gaat het niet om. Fer was ook al niet het koopje van de week, overigens een uitstekende speler. Daar gaat het ook niet om. Ik houd gewoon niet van clubs waar toppers bijeen gekocht worden zoals bij PSV. Het brengt je uiteindelijk niets. Waar ik helemaal ziek van werd, is dat die zaakwaarnemer ook nog eens zeven ton moet hebben. Het zal allemaal wel normaal zijn, ik krijg er maagzuur van.

FC Twente zal wel hopen of vermoeden dat deze zomer de halve selectie verdwijnt (Brama, Douglas, Mihaylov, Chadli), maar ik houd meer van clubs waar ze goede voetballers vooral zelf opleiden of voor een koopje elders halen (Brama, Douglas, Mihaylov, Chadli).

Ooit had FC Twente een heel slechte ervaring met De Drie die zich zouden hebben misdragen. Maar wie wat waar was privé; iedereen ging er vervolgens naar raden en de meest waanzinnige verhalen deden de ronde. Datzelfde doet zich nu weer voor met Mihaylov: ik las zelfs dat hij de vrouw van Brama had verleid. Dat is een heel aardige, leuke vrouw, daar niet van. Maar niet het type WAG waar de onderkoning van Bulgarije heel opgewonden van wordt. Nee, het is allemaal veel minder erg, maar waarom daarover geen opening van zaken wordt gegeven, begrijp ik niet.

Gaat oud-Twente-voorman Erik ten Hag Go Ahead leiden? Hij wil zelf heeeel graag. In de buurt van Twente, kan zijn ouwe maat Rutten gezellig af en toe komen kijken. Ik vind Go Ahead een erg leuke club met leuke mensen als De Vroome, Mulder, Boerebach. Maar Ten Hag vindt mij niet een heel aardige man, ik ben namelijk nooit een fan geweest van zijn idool Rutten, ik had kritiek op Ten Hag ten tijde van de vuurwerkramp (niet spelen!), hij is wellicht niet netjes behandeld door FC Twente, maar zonder afscheid nemen weglopen van de mensen met wie je dagelijks op het veld hebt gestaan, vind ik geen niveau. En ik heb ooit gezegd in VI dat de wijze waarop hij (en Rutten) spelers van FC Twente benaderden niet in de haak is. Het leverde een briesende Ten Hag op. Ik zal alleen in een hoekje van de Adelaarshorst zitten. Want ik denk dat Ten Hag wel een goeie kan zijn: betrekkelijk jong, wil zich bewijzen, bij FC Twente heeft hij laten zien het spel te kunnen doorgronden en hij heeft bij grote clubs in de keuken kunnen kijken. Nou nog zien of hij het juk van zijn leermeester van zich af kan gooien…

Vorige bijdrage

Hero Brinkman op doel

Volgende bijdrage

Wel spelers, wel een beker, maar klasse kun je niet kopen

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *