Twentesport

Ronald Nijboer

De merchandising is ongeveer vertienvoudigd (of meer) bij FC Twente, niet zo heel moeilijk, wat er was tot voor kort nauwelijks iets te koop waar de naam van de club op stond. In Engeland staan de fans uren voor de wedstrijd in de rij voor de winkels en besteden ze hun laatste centen aan het nieuwste shirt. De opbrengsten van shirts, potloden en ballen is voor clubs in Spanje, Italië, Engeland substantieel voor de begroting. FC Twente heeft het inmiddels redelijk op de rit, maar het kan nog veel meer en beter.

Net als de media van de club. Ik hoorde af en toe een slissende ziekenhuisstem intern commentaar (?) bij de wedstrijden geven, FC Twente TV komt nog niet echt van de grond, terwijl één van de grootste mediatycoons van het land nota bene leiding geeft aan FC Twente. Hij wil wat met de regionale omroep, maar FC Twente TV wordt nu gedaan door de plaatselijke lokale omroep nadat de vorige productiemaatschappij van zeer twijfelachtige allooi is opgestapt.

En daar dook ook ineens Ronald Nijboer op. Wie? Ronald Nijboer, ooit chef-sport bij RTV Oost, met ruzie opgestapt arm in arm met Wille Oosterhuis. Naar Go Planet. En ineens bij FC Twente TV. Dat heeft me altijd verbaasd: Munsterman die TV Oost inpalmt, maar nota bene een daar met ruzie vertrokken chef inhuurt… een signaal, op zijn minst. Het heeft overigens slechts korte tijd geduurd, maar goed. Het moeten geinige gesprekken zijn geweest tussen Nijboer en de huidige chef-sport van RTV Oost over de uitzendrechten van FC Twente.

Ik kan Nijboer niet meer zo goed uitstaan, nadat ik nota bene op zijn verzoek had bemiddeld tussen hem en de exploitanten van Go Planet. Nijboer zit/zat zwaar aan de grond; bovendien dreigen er nog rechtszaken. Aan mijn keukentafel zouden Nijboer en Van Leeuwen (van Go Planet) de zaak proberen in de minne te schikken. Nijboer liet uiteindelijk de zaak stikken, want hij kon dus naar FC Twente TV, bleek later.

Hij is nu ook weg bij Onze TV, de club van hem, Willie en Frans Strikker (die overigens inmiddels ook weg is). Ik heb nog een tijd gedacht dat Munsterman geld stak in Onze TV, omdat hij perse televisie wil maken, voor Wegener en voor FC Twente, op welke manier dan ook. En hij is over geen van zijn mogelijke mediapartners erg tevreden. Ik mag hem uitgebreid interviewen, aanstaande dinsdag 1 december in zijn eigen stadion om 17.00 uur. Als u tijd en zin heeft… nee, Ronald Nijboer liever niet, hij is voor mij vanaf nu altijd zijn alter ego Theo Tap, niet iemand die je echt serieus kan nemen.

Vorige bijdrage

De Volger

Volgende bijdrage

Maartje Visschedijk, afgestudeerd aan Small Business ging terug naar ROC

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *