Twentesport

De Volger

Hij is (in navolging van De Bank) De Volger van FC Twente. Hij maakt wedstrijdverslagen, hoewel ik eigenlijk nog nooit echt fatsoenlijke wedstrijdanalyses heb gelezen van Zijn hand. Hij beperkt zich tot wat uitspraken links en rechts, de kleur van de koffie en voert vooral zoals Adriaanse dat zo mooi noemt ‘scorebordjournalistiek’. Winnen betekent goed spelen… tenzij natuurlijk de trainer niet naar Hem luisterde en een speler speelt die Hem niet zint, dan deugt het niet en was de winst toeval.

Hij maakt en breekt mensen, dus zorg dat je Hem niet humeurig maakt, koffie haalt, goedemorgen wenst en Hem complimenteert met het artikel van deze ochtend, anders zwaait er wat. Dus geen gezeik over een interview waar de persvoorlichter wat opmerkingen over heeft, want die is dan dus aan de beurt. Zijn mooiste scalp is die van de sierlijkste rechtsbuiten ooit John van ’t Schip. Maar ja, eigenwijs hè….

De sympathieke edoch last van faalangst hebbende Zomer bijvoorbeeld was een homo, een zwakkeling, weg ermee. Laat je zeep niet vallen als Zomer in de buurt is jongens, dat soort humor van macho’s onder elkaar.
De Volger heeft ook een dametje aan zijn zijde die tot voor kort in navolging van haar held vol dedain sprak over RTV Oost en de sportredactie in het bijzonder; maar nu regelmatig gezellig aanschuift in één van de programma’s.

De Volger heeft Zomer onlangs gerehabiliteerd over zijn zwakheid in het kader van Enke’s zelfmoord. Enke kon het leven niet meer aan, hij bewaarde zijn depressiviteit als een groot geheim; hij moest wel, alleen God weet wat er anders geschreven was in topbladen als Bild als hij een ‘houdbare’ bal had laten glippen.

Ik vraag me af of De Volger diep in zijn hart wel van voetbal houdt. De leiding van FC Twente heeft zijn buik vol van De Volger. Saillant detail is dat voorzitter Munsterman niets meer met Hem te maken wil hebben en geen woord met hem wisselt. Munsterman is ook de hoogste baas van uitgeverij Wegener die Tubantia uitgeeft. Zou Munsterman al aan de directie van Tubantia hebben laten weten dat hij voor zijn cluppie een andere volger wil? Denk het niet, dat soort achterbakse telefoontjes pleegt alleen de directie van Tubantia…

Vorige bijdrage

Arnold Bruggink

Volgende bijdrage

Ronald Nijboer

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *