Twentesport

Schaal

Knullig. Fans van Go Ahead hebben de kampioensschaal van PEC Zwolle gejat en willen dat ding aanstaande zondag als de derby wordt afgewerkt, teruggeven. Dat het nog niet uit de hand is gelopen, is een raadsel. Ik weet dat er zeker twee keer Zwolse ordetroepen wilden oprukken naar Deventer, omdat ze een begin van een vermoeden hadden waar die schaal zou zijn.

Op zich was de grap leuk, maar geef terug dat ding. Er is al een paar keer vanuit Zwolle en Zeist een dringend beroep gedaan op Go Ahead om te zorgen dat dat ding wordt terugbezorgd. Als het nou zondag uit de hand gaat lopen, wie is dan de schuldige, vraag ik me af.

Ik kijk vooral naar de leiding, naar voorzitter Edwin Lugt die vooral aardig gevonden wil worden door de harde kern van de Adelaars. Er lijkt daar meer aan de hand: perschef Richard Thannhauser is plotseling weg, hij is teleurgesteld lees ik in Deventer Centraal, ik had hem nog even de hand willen drukken, maar ik was niet uitgenodigd, dacht ik. Er is helemaal geen receptie geweest, begreep ik van hem.

Ik belde onlangs met de club voor Ingrid Halfweg met wie ik altijd over opnames overlegde. Weg. Wat is er in Godsnaam aan de hand? Ik ga het zaterdagochtend vragen aan Cees van Kooten, 65 jaar, maar een van mijn helden. Ik hoop niet dat hij nog boos op mij is, want ik zei ooit wat doms over zijn omvang en gewicht. In café Floors in Deventer kreeg ik hem later terecht uitgemeten.

Cees speelde bij Go Ahead en Zwolle, natuurlijk praten we over de derby, maar ook over de kansen die Oranje in Brazilië heeft. Hij heeft er kijk op als negenvoudig international (vier doelpunten). Cees heeft overal een mening over. ‘Niet veel zeiken over mijn gezondheid, dan kom ik wel. Waar moet ik precies zijn?. O ja, die studio ken ik nog wel. Nee, ik heb geen navigatiesysteem in mijn auto, maar ik vind het wel.

Ik heb nog meer helden van vroeger aan de lijn gehad, ik mag zaterdagochtend ook Harry Decheiver even bellen in de uitzending, bijna niemand weet meer dat hij een van de heeeel weinige Nederlandse voetballers is die ooit een wereldbeker heeft gewonnen. C-vraagje: met welke club?

Vorige bijdrage

De gestolen fiets van moeder en de Bromsnor van nu

Volgende bijdrage

Stand van Zaken: Michaël van Straalen (video)

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *