Twentesport

FC Twente wist al lang dat Van Halst de kerst niet zou halen

Laat ik het netjes formuleren, de sfeer bij Heracles is op dit moment stukken beter dan bij FC Twente, hoewel de Almelose club pas twee van de acht wedstrijden heeft gewonnen. Hoogma verklaarde donderdagavond tijdens een supportersavond Heracles beslist niet in te ruilen voor FC Twente, HSV of welke Duitse club dan ook. Bosz (trainer) is ontevreden over de kwantiteit van zijn selectie, hij heeft 24 spelers waar hij er liefst 28 of 30 heeft, maar hij heeft zich neergelegd bij de financiële positie van de club. Voorzitter Smit koopt nog geen broodje kroket als de uitgave niet afgedekt is door inkomsten. Bosz ‘verraadde’ ook hoe de gesprekken bij Heracles verlopen: Smit heeft een stem, Hoogma heeft een stem en het duo Bosz/Krüzen heeft een stem als er besloten moet worden over het aantrekken van een speler of het verlengen van het contract.

Bij FC Twente wisten intimi al ver voor de zomer dat Van Halst de kerst niet zou halen bij FC Twente. Derksen werd ‘ingeschakeld’ voor zijn achterpagina om het karwei af te maken. Wat leidde tot een verhaaltje in de regionale krant van de volger van FC Twente die zich vertwijfeld afvroeg wie de mol is bij FC Twente (naar Derksen). Een andere redacteur schreef wanhopig dat alleen de Telegraaf durfde te schrijven dat de sfeer ten kantore van FC Twente finaal naar de kloten was sinds Munsterman fulltime de voorzittershamer hanteert. Ze zitten daar met twee man ongeveer 24 uur per dag bij FC Twente te observeren, zouden ze echt niet weten wat er zich afspeelt? Blijkbaar niet, want zelfs over de problemen in de trainerskamer bij FC Twente heb ik nog niets gelezen. Wel over de kleur van het gras en de hobby van de middenvelder, maar dan houdt het wel op.

Van Halst heeft zijn Ajax-ruzie met Adriaanse jarenlang binnenshuis gehouden. Op een achteraf gezien verkeerd moment is hij toch gaan vertellen over de situatie van kleedkamer 2 van Adriaanse bij Ajax. Ik neem aan dat hij over een paar jaar hij ook een boekje zal opendoen over de samenwerking met Joop Munsterman. Laatstgenoemde is in elk geval tijdens sportcafés en andere bijeenkomsten niet te beroerd off the record af en toe wat te vertellen. Misschien kunnen ze van de krant de sportcafés die onder meer door de hoofdredactie van deze website worden georganiseerd, bijwonen. Daar krijgen ze het nieuws op een presenteerblaadje aangeboden. Net als donderdagavond bij Heracles, waar overigens wel een verslaggever zat.

Vorige bijdrage

Twitterruzie met Nico Dijkshoorn

Volgende bijdrage

De Dijk galmt in Deventer, dat kan in Enschede beter...

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *