Twentesport

Theo Janssen

Ik had eigenlijk deze week voor het eerst sympathie voor Theo Janssen. Ik vind de Arnhemmer een geverfde brulaap die wel heel goed kan voetballen overigens. Een uitstekende aankoop, maar het lukt Twente wel vaker niet dat soort types een beetje in het gareel te krijgen. Over zijn schandalige auto-ongeluk is al veel gezegd, zijn ‘biershowtje’ bij de kampioensbus idem, mijn ‘vriend’ Nico Dijkshoorn heeft hem in Voetbal International een paar weken terug heerlijk gefileerd. Janssen is mijns inziens een leeghoofd die zonder werk had gezeten of ergens op een bouwplaats zou opperen, als hij geen gouden voetjes (waarschijnlijk ook onder de tatoeages) had gehad. Hij zou het niet in zijn hoofd hoeven halen om vrouwelijke journalisten oneerbare voorstellen te doen. Hij zou getrouwd zijn met een dikke vrouw met snor en cellulitis, zo vermoed ik.
Het voetbal heeft hem gered; leuke speler, maar bij Vitesse nooit echt absolute top voor lange tijd, bij Twente vind ik hem soms aardig en soms zeikerig voetballen.
Mijn mening is totaal gekanteld.

Bij Nederland B liet hij onlangs al zien dat hij als mens en als voetballer serieus genomen moet worden en deze week heb ik voor het eerst echt ontzag voor die wandelende kleurplaat gekregen. Jezus, wat een schitterende passes, mijn hemel, wat een gave vrije trap, en vooral in deze wedstrijd. Vanenburg scoorde altijd de vierde en vijfde goal. Tegen Willem II. Thuis. Janssen de eerste tegen de beste club van Europa…
Maar het hoogtepunt was zijn optreden tegen het einde van de wedstrijd, toen hij die fikse kopstoot kreeg; hij reageerde erg beheerst en dat van een man van wie ik vermoed dat hij je al een muilpeer verkoopt, nog voordat je hem per ongeluk aanstoot in de kroeg. Stel je voor dat hij was gaan matten in het strafschopgebied… En ook na afloop in gewoon Nederlands zijn mening geven. De eerste Theo de Topper (Vonk) is vergeten, ik kus de voeten van de nieuwe Verlosser in Enschede.

In Almelo houden ze voor zondag hun hart vast, er moet wat gebeuren, de klote nederlagen tegen Excelsior, VVV, dat kan echt niet (trainersruil Bosz Verbeek?). Ik denk dat Heracles zondag een kansje heeft; Heracles zal schoppen naar alles wat beweegt en Twente denkt als een kampioen die Hercules ontvangt…. Tenzij Theo natuurlijk weer gewoon doorgaat waarmee hij een paar weken geleden is begonnen.

Ik heb speciaal voor Theo voor 55 euro (per stuk) twee kaarten gekocht voor de Spurs uit op 29 september, samen met een vriend gaan we er met de auto heen, door de tunnel en onderweg de grote Theo Janssen-quiz spelen. Van der Vaart wil niet meer gewisseld worden bij Oranje. De man met het allerlekkerste voetbalwijf mag na 29 september blij zijn als hij ooit nog wordt geselecteerd voor de beste elf van Nederland na de show van Theo. En lullig misschien, maar redelijke kans dat Theootje zijn plakplaatjes na afloop laat bewonderen door Sylvie.

Vorige bijdrage

Oud-minister Bos heeft mijn brief om het ziekteverzuim aan te pakken nooit beantwoord

Volgende bijdrage

Go Ahead

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *