Twentesport

ZiggoDome

Ik zou dat vreselijke ZiggoDome mijden. Amsterdamse spilzucht, want we hebben toch Ahoy, Heineken Music House, Metropool en nog een paar van dat soort onderkomens waar uitstekend popconcerten gehouden kunnen worden. En ik heb sowieso al een teringhekel aan die organisaties die hun naam plakken op een schouwburg. Laat die kabelboeren van Ziggo eens zorgen dat ze hun werk goed doen, op internet is Ziggo een soort scheldnaam geworden.

The Who met Pete Townshend doet Nederland aan op 5 juli, maar wel in ZiggoDome. Ik ben gezwicht. En toen een vriend van de week belde dat hij een kaartje over had voor Rod Stewart, ben ik daar op ingegaan.

Als je de parkeergarage uitlaat, zie je meteen die wanstaltige Arena. Dan naar links onder het spoor door, loop je meteen ZiggoDome in. Amerikaans opgezet, vriendelijke mensen en dan die zaal… Het klinkt echt goed. Dit gaat Ahoy niet meer trekken, dat kan niet alleen van Lee Towers bestaan. Misschien dat ze er weer minivoetbalshows kunnen gaan organiseren (naast het ABN-tennistoernooi), maar muzikaal is Ahoy op een zijspoor gezet, sorry.

Ja Rod…. Ik heb staan schuifelen, zoenen op ‘Sailing’, eerste keer borstjes gestreeld, ik vond Rod geen zak aan, maar de meiden waren wild van hem. Dat gevoel kreeg ik niet helemaal terug woensdagavond. Op het podium had hij een tiental vrouwen die muzikaal veelzijdig waren en van wie ik de borstjes graag had gestreeld, maar dat bleek al heel snel onhaalbaar. Op de tribunes wel veel dames van een leeftijd dat ze nauwelijks meer wisten dat ze opgewonden konden raken. Maar nu dus wel. Soms zaten hun mannen er verbaasd naast te kijken. Daar kan ik dan ook van genieten.

Ik weet dat Joop Munsterman een muziekliefhebber is. Wellicht zat hij in de zaal. Hem moet ook de goede traptechniek van Stewart zijn opgevallen toen hij een stuk of veertig ballen de zaal in schopte. Zo zuiver heb ik ze dit seizoen bij FC Twente niet gezien. En wat ik bij Tadic of Chadli mis, is clubliefde. Joop, Rod Stewart woont in Los Angeles, komt regelmatig over naar Schotland alleen voor wedstrijden van Celtic en ik kan je beelden laten zien dat Celtic van Barcelona wint en dat Rod op de tribune zit te huilen. Kom daar maar eens om bij Sander Boschker…

Na bijna twee uur oude hits (ook nog van The Faces), nieuwe cd en covers (Van Morrisson) terug naar mijn auto. Dan moet je slikken, als je ZiggoDome uitloopt, loop je pal tegen de winkel en museum van die Amsterdamse club op. Je loopt snel naar rechts richting parkeergarage en dan kan je niet anders dan kijken naar twee onsmakelijke glazen reuzen, van Deutsche Bank en ING, ‘mijn’ toren – ik bankier daar, tenminste als het lukt, want ING is vaker offline dan Robben geblesseerd.

Kortom, in ZiggoDome is het zeker uit te houden, daarbuiten moet je stevig doorstappen….

Vorige bijdrage

Sander Westerveld is bezig aan zijn laatste dagen als keeper (audio)

Volgende bijdrage

Bestuurders en eretribunetypes maken FBK kapot

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *