De Roskam Jaargang 20, 2014

Ik ben verliefd op Annemarie van Gaal, zal ik bellen?

Ik ben verhuisd en zoek me het leplazarus naar een afstandsbediening. Ik val lekker af, want ik moet steeds naar het kastje van de schotelantenne lopen om naar een ander kanaal te switchen. Ik denk dat de afstandsbediening gezelschap heeft van een zwart paard van mijn schaakspel, want die kan ik ook maar niet vinden. Als u mij chagrijnig vindt, klopt dat, schaken is voor mij ontspanning en dat kan ik al weken niet. Ik heb nog ongeveer twintig dozen die ik moet leegruimen. Ik was echt in de veronderstelling dat mijn scheiding mij niet alleen blut had gemaakt, maar ook een groot deel van mijn aardse bezittingen had beroofd. Dat valt zwaar dus tegen. Voor wat betreft de troep, wel te verstaan. Ik heb best wel veel boeken (vind ik vooral zelf), ook van auteurs die ik geïnterviewd heb, zoals Annemarie van Gaal. Ze schreef voorin het boek: Lieve Jan, geen woorden (of geluid) toereikend om te zeggen hoe leuk ik je vind. Liefs Annemarie. Ik zet het boek op de plank, pak het weer terug, lees het vloeiende handschrift opnieuw, denk aan die bijeenkomst, van Univé volgens mij, in een tent in Leeuwarden waar zij de show stal. Ik blader door het boek, lees een paar bladzijden, zet het in de rij naast Bob Crebas, Thomas Lepeltak en Peter R. de Vries. Die schreven ook allemaal wat in hun boek, maar niet zo mooi en lief als Annemarie.

God, ik ben verliefd. Ze is net zo oud als ik, lees ik vervolgens in Wikipedia. Zo komen die stapels kutdozen niet leeg natuurlijk. Ik heb haar mobiele nummer nog, zie ik in mijn telefoonlijst. Zou ze nog weten wie ik ben? En met welke reden zal ik bellen? Hoi, ik ben die dikke met die krullen en die brutale vragen van een paar jaar terug en ik wil je even laten weten, dat ik je erg leuk vind, ik zit verdorie al een halfuur met een boek van jou in mijn hand…. Het volgende boek is 666 van Erik Spetter, synoniem van Sjef Willemen, huisarts te Hengelo die een paar jaar geleden is overleden. Hij was dikker dan ik, rookte en dronk, reed in een ouwe politieauto rond. En overleed dus veel te vroeg.
Het buitenleven is werkelijk fantastisch, ik word bijvoorbeeld ’s ochtends uitgelachen door een rij koeien die op pakweg twee meter van mijn keukenraam mijn bewegingen tijdens het aanzetten van het koffiezetapparaat met interesse volgen. En mijn naakte lichaam met enige gene en humor bekijken – althans dat gevoel heb ik sterk. Daarna zet ik mijn computer aan en ga douchen. Vroeger was er een reclame van een man die een cursus Italiaans deed of yoga omdat het internet zo traag was. Die reclame is bij mij werkelijkheid geworden. Het toeval wil dat SallandGlas, een initiatief van een aantal actieve dorpsbewoners, afgelopen week werd gepresenteerd. Wat ik een beetje vergeten was, is dat in het buitengebied kilometers moet worden gegraven voor een paar aansluitingen. Kortom, ik betaal me de komende jaren scheel als ik snel internet wil. Ik ben nu aan het onderzoeken wat televisie, telefonie en internet via de schotel mij gaan kosten en of dat inderdaad sneller is dan nu via KPN. Bij slecht kan ik via de schotel dan weer geen televisie kijken, geldt dat ook voor het internet via de schotel? Ja sorry, ik kan de tekst van het interview niet mailen, het regent hier… Dat worden rare gesprekjes.

Vorige bijdrage

Daniel Schwanekamp begrijpt wel dat Saxion populair is bij Duitse studenten

Volgende bijdrage

Herinneringen aan een bezoek aan Berlijn en de angst

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *