De Roskam Jaargang 20, 2014

Wijnvaten op hun zijkant en sauna van Betty de Groot

Onlangs was ik bij Raymond Strikker die het familiebedrijf De Bloemenbeek in De Lutte fraai beheert en uitbouwt. Hij liet mij trots het nieuwe parkeerterrein aan de overzijde van het horecacomplex (in een afgevlakt weiland) zien waar een paar manshoge stenen waren neergezet. Met enige overdrijving en een rijke fantasie kun je dit het Stonehenge van Twente noemen. Er schijnen al mensen te zijn die daar willen trouwen. Ik vind het goed. Ik trouw nooit meer, heb ik mezelf beloofd, maar als mensen ludiek willen doen, laat ze vooral tussen paar stenen in een weiland in De Lutte gaan staan. We liepen daarna achter zijn pand de tuin in, waar een manshoog wijnvat op zijn zijkant stond. Er stonden bankjes in, een tafel. Daar kunnen gasten apart eten, binnen en toch buiten. “Weet je wie dat ontwikkeld heeft?”, vroeg hij. “Betty de Groot.” Ooit heb ik een stevig conflict gehad met de familie De Groot dat we gezellig in deze krant uitvochten gedurende een week of zes. Het eindigde toen Betty op een vrijdagochtend betraand zonder make-up met mij kwam praten in de studio van RTV Oost. Een paar jaar later werd ik ingehuurd door makelaar Albert Post voor een forum. In dat forum zou ook Robin de Groot zitten, maar die moest op het laatst toch verstek laten gaan, was het verhaal. Ik heb De Groot opgebeld en gevraagd of dat verhaal klopte en toen hij dat bevestigde, heb ik hem voor de koffie uitgenodigd. Het leidde uiteindelijk een paar maanden later tot een radio-interview in het stadion van FC Twente dat druk werd bezocht.
Toen ik vorig weekend op de Military was, stonden die vaten her en der opgesteld. Ik heb Betty opgezocht in het promodorp en haar gevraagd of het werkelijk klopt dat zij dat concept heeft bedacht. Toen heb ik haar geïnterviewd en ze zei dat je die tonnen kunt gebruiken als rookhok, sauna of als overdekte picknick annex slaapplaats. Ik hoop dat ze er veel van verkoopt. Niet aan mij, ik kan ze niet betalen. Die sauna-uitvoering lijkt me wel wat trouwens. Maar de relatie is nog niet zo goed dat we daar samen in gaan zitten. Jammer, ik wil wel eens zien waarover ik geschreven heb…

Vorige bijdrage

Rolmodel

Volgende bijdrage

Kickstart voor MAD dankzij ‘Van Jonge Leu en Oale Groond’

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *