De Roskam Jaargang 21, 2015

Belgen zijn ons op gebied van erotiek ver vooruit!

Er schijnt nogal stevig en ongenuanceerd op gereageerd te zijn, op dat stukje in het regionale dagblad van vorige week waarin werd gerefereerd aan de column van Goedele Liekens in de Belgische krant Het Laatste Nieuws. Op pagina drie voor de zekerheid.

Op de website van de krant zijn alle reacties op het stuk al keurig weggeveegd. ‘Als je van je man houdt, dan hou je ook van zijn penis. Punt. Pijpen is je liefde tonen’, schrijf ik over uit dit dagblad die het dus weer heeft overgeschreven uit Het Laatste Nieuws. Ik vraag me af hoe dat dan gaat op de redactie in Enschede. Opgewonden: ‘Is dit nieuws? En waar zetten we het neer in de krant?’

Het dagblad heeft (dat we goed weten dat dit onderwerp serieus wordt aangepakt) seksuoloog Willeke Bezemer gebeld om een reactie, zij laat de keuze om de man oraal te bevredigen liever aan de stellen zelf over. Dat lijkt mij ook, maar dan: ‘Niet eens alle mannen willen gepijpt worden…’ Het staat er echt. Ik ken geen man die niet gepijpt wil worden! Zwart, wit, jong, oud, homo, hetero, alle mannen willen gepijpt worden. Neuken is heel fijn, maar pijpen overtreft alles, kan ik alle dames melden. Tenminste, als het met kundigheid wordt gedaan. Niet snel even in je mond heen en weer, nee, met aandacht.

Voordat het dagblad probeerde mij een berufsverbot op te leggen, ‘zwierf’ ik door de Roskam, daarna belandde ik op pagina 26, en sinds een aantal maanden is het pagina 23 onderaan. Wellicht dat dit stukje nu naar pagina 3 promoveert, want seks verkoopt: ik ben er altijd erg voor dat ook de ballen worden gestreeld en gelikt, lichte massage op het dammetje daarachter en dan met de tong langs de stam naar boven. Het is een zaligheid als dan de penis helemaal in de warme vochtige mond verdwijnt. Maar dan het einde, en daar verschillen vrouwen dan wel weer in. En daar rept Liekens helaas niet over. Sommige vrouwen vinden het vies als je in haar mond klaarkomt, anderen vinden het prima. En dan nog de hamvraag: hoeveel vrouwen slikken?

België wordt een beetje als het achterlijke achterland van Nederland gezien, maar op gebied van erotiek zijn ze ons ver vooruit. Herman Brusselmans, een Belgische schrijver afficheert zich graag als de befkoning van België. Iets voor de regionale krant om op te pakken?

Jan Medendorp

Vorige bijdrage

Hans Dagelet nog heel geloofwaardig in Pornopera

Volgende bijdrage

Als tiener en journalist al idolaat van Brood, nu nog

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *