De Roskam Jaargang 21, 2015

Feestje als maffia-bedrijf KPN voorgoed verdwijnt

Natuurlijk, Nederlandse Spoorwegen is een triest bedrijf en KLM bestaat al praktisch niet meer als Nederlands concern, maar ik organiseer een feestje als KPN verdwijnt. Failliet of opgekocht, het kan me niet schelen. Het is het allerslechtste voormalige staatsbedrijf dat ik ken. Zelfs in het voormalige Oostblok kijken ze met verbazing naar wat wij in Nederland van dat bedrijf accepteren. Kort samengevat: ze kunnen niets, ze hebben veel te veel geld en ze zijn slecht bereikbaar. Ik ben een paar keer de dupe geweest van dat bedrijf en je weet niet wat je meemaakt.

Ik woon in het buitengebied en een paar jaar geleden konden ze mijn adres niet vinden na een ruilverkaveling, een grenscorrectie en een gemeentelijke herindeling. De KPN-dame die ik aan de lijn had zei doodleuk dat het adres dat ik opgaf niet bestaat. ‘Ik sta nu in dat huis’, gilde ik wanhopig. Er kwam uiteindelijk een monteur aan wie ik mijn verhaal vertelde, hij lachte en zei dat hij dat ging oplossen. Toen hij naar een KPN-kastje moest om te kijken hoe de schakelingen stonden dwong ik hem om zijn gereedschapskist achter te laten want ik was als de dood dat hij zou vluchten. Hij kwam terug en het werkte! Hij was niet in dienst van KPN, maar een zelfstandig ondernemer, dan werkt het natuurlijk wel. Ik heb nu, weer in het buitengebied, een telefoonlijn die zo langzaam is dat ik zelfs lopend nog sneller ben.

Een tijdje terug had ik een akkefietje met KPN over een 3G-abonnement voor mijn laptop. Dat abonnement heb ik beëindigd maar toch kreeg ik nog steeds nota’s. Ik heb wel tachtig keer gebeld. Uiteindelijk stond er iemand van een incassobedrijf voor de deur. Het ging om 75 euro. Ten einde raad heb ik betaald om van het gezeik af te zijn.

Het wordt nog erger en ik begin onderhand te begrijpen hoe de Camorra werkt. Toen ik bij een andere provider een extra data-abonnement wilde afsluiten werd dat geweigerd omdat ik bij hun eigen telefoonclubje door dat maffia-bedrijf KPN was geregistreerd als wanbetaler. Volgens het incassobedrijf was mijn betaling direct doorgegeven en had mijn naam geschrapt moeten worden. Excuses, het zou nog een keer doorgegeven worden. Dat is inmiddels twee maanden geleden maar het lukt niet. Ik heb serieus overwogen een kort geding aan te spannen tot ik mijn verhaal vertelde aan een KPN-werknemer die mij adviseerde: ‘Lekker op vakantie gaan, want ze hebben nogal achterstand op die afdeling. Probeer het in september opnieuw, dan is het probleem waarschijnlijk wel opgelost’. Dat doe ik dan maar.

Reggeborgh, het investeringsvehicle van Dik Wessels, heeft zijn glasvezelbedrijf verkocht aan KPN. Voor waanzinnig veel geld. Ik ben geen techneut, maar ik las dat we binnen afzienbare tijd 5G (nu 3G, op sommige plaatsen 4G) in dit land hebben; dat schijnt de snelheid te hebben van glasvezel. Ik neem alleen een abonnement als KPN er niets mee van doen heeft!

Vorige bijdrage

Edwin Evers Band haalt frustratie Medendorp boven

Volgende bijdrage

Zonder Frans Willeme zou Pinkpop er anders uitzien

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *