De Roskam Jaargang 21, 2015

Edwin Evers Band haalt frustratie Medendorp boven

De Edwin Evers Band toont precies aan waarom ik baal dat ik maar twee armoedige akkoorden op een gitaar kan spelen en een kort riedeltje op drums. Muziek maken is namelijk erg leuk. Ik kijk soms jaloers naar mijn dochter die ik met mijn eigen frustratie heb opgezadeld en op jeugdige leeftijd al naar de muziekschool stuurde. Zij speelt inmiddels goed piano en keyboard.

Dat plezier van de dertien musici, natuurlijk de bekendheid van Edwin Evers en een lading heerlijke muziek uit de vorige eeuw maakt dat de avond – zonder pauze bijna drie uur – voorbij vliegt. Ik was afgelopen zaterdag in het uitverkochte Theaterhotel. De band speelt nog tot de zomerstop maar is overal al volledig uitverkocht. In het nieuwe seizoen gaat het feest onverminderd verder met Allard Buwalda op saxofoon, Bert Meulendijk op gitaar, zanger Ferry van Leeuwen en het vriendje van Linda de Mol Jeroen Rietbergen op piano. Maxine, die eerder meedeed aan het songfestival met Franklin Brown, zingt geweldig en mijn eigen idool Tessa Boomkamp zingt, speelt gitaar en wisselt de drums af met Edwin Evers, die zelf ook redelijk kan zingen.

Evers draagt de avond. Hij werkt al jarenlang in de ochtenduren bij Radio538 waar niet alleen de jeugd naar luistert, constateer ik in het Theaterhotel waar ik met mijn 50+ niet opval tussen het publiek. Evers presenteert, kondigt aan, drumt, voert zijn typetjes op en creëert ook een soort huiskamer om aan het publiek te laten zien hoe het jammen bij hem thuis toegaat. Evers, die in zijn beginjaren heel erg schuchter was, laat tegenwoordig meer van zichzelf zien. Ivo Niehe mocht bij hem thuis interviewen. De eerste keer dat ik hem voor televisie interviewde weigerde hij zijn stemmetjes te doen, dan zou de magie verdwijnen. Die fase is hij inmiddels wel voorbij.

Echt mooi was het moment dat hij vertelde over zijn ouderlijk huis en zijn vader die trompet speelde. Na de dood van zijn vader vond Evers een cassettebandje met geluidsopnamen die hij in de computer bewerkt heeft. Hierdoor is het mogelijk dat hij, qua geluid, samen met zijn vader op het toneel staat. Het concert eindigt met ballen in het publiek gooien en de degene die de bal vangt mag aan het rad draaien voor het nummer dat dan gespeeld moet worden. De halve zaal is bezig met de ballen waardoor de muziek ondersneeuwt: dat deel van de show zou iets aangepast moeten worden.

Vorige bijdrage

Politieke voelhoorn liet De Graaf vaker in de steek

Volgende bijdrage

Feestje als maffia-bedrijf KPN voorgoed verdwijnt

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *