De Roskam Jaargang 21, 2015

Kieft: ‘Dat heb ik zelfs in Italië niet meegemaakt’

Heracles heeft echt een fantastisch nieuw stadion. Op dezelfde plek, maar als je er een paar maanden niet geweest bent, herken je het nauwelijks meer. Smaakvol, groot zonder massaal te zijn geworden. En dankzij mensen als Smit, Hoogma, Samsen, Toussaint, Stegeman en anderen is de sfeer bij de Almelose club vrijwel ongewijzigd. Toen er vorig seizoen een nieuwe trainer werd gezocht, heb ik de naam van Jan Everse wel eens laten vallen. Gelukkig luistert er zelden iemand naar mij…

Ik mag Jan Everse namelijk heel graag, een grote bek, als speler diende hij Ajax en Feyenoord. Als trainer weet hij wat hij wil, maar zijn kracht is ook zijn zwakte, niet iedere speler is verbaal tegen hem opgewassen. Maar Everse is de enige die wat mag zeggen over en tegen zijn spelers, zelfs zijn eigen technisch directeur bij Dordrecht (Marco Boogers) mag niet zonder zijn toestemming in de kleedkamerwant anders is Everse weg. Zo geschiedde vorige week. Jan Smit (voorzitter Heracles) gaat naar de kleedkamer als hem dat goed dunkt, dus of dat was goed gekomen als Everse er trainer was….

Ik zat vorige week met Smit en Wim Kieft in een sportcafé en ik lachte me een kriek om de reactie van Wim Kieft die vol verbazing naar Smit zat te luisteren en te kijken: ‘Dat heb ik zelfs in Italië nooit meegemaakt…’. Smit is inmiddels de langstzittende voorzitter in het betaald voetbal in Nederland. Soms denk ik wel eens dat hij sterft op de tribune, maar de kans is ook heel groot dat hij 107 jaar wordt, juist dankzij Heracles…

Na de slechte seizoenstart (Roda) was hij doodsbenauwd dat Heracles thuis op zijn lazer zou krijgen van NEC tijdens de openingswedstrijd van het stadion. Morgenavond wacht voor het regionale kampioenschap FC Twente al. Een club in problemen. Ik weet zeker dat jongens als Schreuder, Van den Belt en Van Leeuwen de boel weer aan de gang krijgen. Maar liever niet zaterdagavond!

Vorige bijdrage

Imtech jarenlang door financiële instellingen omarmd

Volgende bijdrage

Er lag nog wel ergens twee miljoen in de Grolsch Veste

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *