De Roskam Jaargang 21, 2015

Er lag nog wel ergens twee miljoen in de Grolsch Veste

Dat we het goed weten… Het regionale dagblad is de winnaar, die krant bepaalt. (…) de woedende supporters waren niet meer tot bedaren te brengen (…) las ik. Volgens mij gaat het er bij het vleesbedrijf van Aldo van der Laan toch echt anders aan toe. Maar goed, ik ga er niet over. Net zo min dat ik precies weet waarom Alfred Schreuder van het regionale dagblad weg moest. Weigerde Schreuder op te staan, de dame en heren welkom te heten, koffie te halen wellicht of links en rechts nog wat schoenen te poetsen? Had hij geen zin de opstelling met hen door te nemen of bepaalde spelers wel of juist niet op te stellen?

Zijn contract liep tot 2019, volgens de overlevering gestaffeld naar pakweg acht ton. We praten dan over grofweg drie miljoen salaris dat hij nu niet krijgt, maar dat contant gemaakt als afkoopsom toch wel zeker twee miljoen zal zijn, schat ik zo in. Dat geld lag nog wel ergens in een hoek in de Grolsch Veste begrijp ik, waar koffiejuffrouwen, kantoorpersoneel, receptionistes die voor zo’n dertig mille op de loonlijst stonden, hooguit met een vaantje op straat zijn gezet.

Precies vandaag kreeg ik een aanmaning van FC Twente voor twee stoelen die ik nog moet betalen. Zal ik dat meteen op de rekening van Schreuder storten jongens?

Ik schrijf dit epistel op maandag waar de abonnees de krant op vrijdag krijgen. Er kan in die tijd een wereld aan veranderingen zijn doorgevoerd. Maar vooralsnog schijnt Jansen de belangrijkste kandidaat te zijn om het seizoen af te maken. Een nieuwe dure trainer zou wel heel ongeloofwaardig zijn, maar ik kijk nergens meer van op. Als ik Jansen was, zou ik weigeren. ‘Heel fijn de tering jongens, jullie hebben mij nooit serieus genomen en nou moet ik ineens weer opdraven?’

Ik zeg de commissarissen De Winter en Ten Hag vriendelijk gedag, maar ik zorg wel dat ik hen voor me houd. De hamvraag is natuurlijk wat Ton Heerts gaat doen. Ik vind Ton Heerts een klasbak, ik was onder de indruk van hem als kamerlid (PvdA) en hoe hij de vakbeweging (FNV) heeft opgepakt en opnieuw leven heeft ingeblazen. En ik begreep ook heel goed dat FC Twente deze supporter ingelijfd heeft. Maar kan hij wel blijven, nu zijn club met mensen omgaat zoals de FNV verafschuwt… Zomaar een vraagje.

Als hij gaat klagen bij een bedrijf dat volgens de FNV fatsoensregels overtreedt, weet ik wel wat die directeur gaat zeggen. En dat weet Ton zelf ook natuurlijk. Volgende week (12 september) Ajax…

Vorige bijdrage

Kieft: ‘Dat heb ik zelfs in Italië niet meegemaakt’

Volgende bijdrage

Vanwege dit soort verhalen blijf ik nog doorbladeren

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *