Twentevisie Jaargang 25, 2013

Commentaar: Ik wil feestjes

Even zette John Landewé mij op het verkeerde been, volgens hem is Memphis in 1989 begonnen. Gelukkig leverde bladmanager Anno Oude Engberink al snel het bewijs dat het feestje gerechtvaardigd was: hij toonde mij de eerste uitgave van november 1988. Anders hadden we het feestje gewoon volgend jaar nog een keer gevierd…. Want daar ben ik al na die treurnis in de afgelopen jaren wel aan toe, aan feestjes. Treurnis over bezuinigingen, aanpassen van de budgetten, tegenvallende omzetten, lange lijsten van gefailleerde bedrijven,wellicht dat de Capo di tutti capi van de banken in Nederland (Klaas Knot) dezelfde gevoelens had dat hij zei dat hij aan zijn water voelde dat het beter ging. Dat denk ik niet, maar iedereen is het zat, wil weer eens uit de band springen, weer eens goed nieuws horen, vandaar dat Twentevisie samen met de Industriële Kring Twente en een aantal welwillende bedrijven na afloop van de opname van Memphis een feestje heeft georganiseerd. En veel relaties, mensen die ooit geïnterviewd zijn, oud-medewerkers bezoekers waren daarbij.

Iedereen is het zat, wil weer eens uit de band springen, weer eens goed nieuws horen

Succes heeft vele vaders, merk ik nu ook weer. Oud-reclameman John Landewé vertelt in dit nummer precies hoe het in 1988 gegaan is, Gerben Kuitert heeft het journalistiek opgezet en uitgebouwd Radio Oost zond het programma in de eerste jaren integraal uit, later‘verknipt’ en inmiddels helemaal niet meer; het blad Meetingpoint: Memphis is jaren geleden samengevoegd met het blad Twentevisie dat door de IKT werd uitgegeven. Er werd voor de naam Twentevisie gekozen met de redactie van Memphis. In het achterste deel van dit blad zijn de (rode) pagina’s van de IKT opgenomen. Dus het spijt mij Hennie Ardesch, Jan Kikkert en al die anderen die mij gemaild en gebeld hebben over hun rol in de beginjaren, jullie zullen het initiatief een warm hart toegedragen hebben, maar het waren bedenker John Landewé en Huub Punte (eigenaar van het hotel Memphis) naar wie de eer gaat. Dank en proost!

Vorige bijdrage

Stand van Zaken: Johan Reuvers (video)

Volgende bijdrage

Herman Spenkelink is de spin in het economische web van Twente

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *