Twentevisie Jaargang 26, 2014

Commentaar: Opnieuw leren samenwerken

Ammon is een samenwerking tussen acht krachtige bedrijven (TenCate, TKH, Viro, Sensata, Wavin, Pentair, Bronkhorst High Tech, Reef Infra) in Overijssel. Het wordt een succes. Het is namelijk geen club die vooral bedacht is om de volgende bestuurder die niets meer om handen heeft aan het werk te houden, het wordt ook niet vanuit innovatiefondsen, universiteit of ontwikkelingsorganisaties gedreven om maar geldstromen in beweging te houden (en dus de eigen baantjes), nee, het is een simpel, sober programma van, voor en door de kennisindustrie. Mensen die dezelfde taal spreken gaan af en toe bij elkaar zitten om complexe problemen aan te pakken. Met de bedoeling daar later gezamenlijk een goede boterham aan te verdienen. Niets mis mee. De provincie Overijssel geeft financiële support en neemt belemmeringen weg, maar het is aan de industrie om zich te organiseren en zelf aan te geven wat voor haar de meest geëigende aanpak is. Is en wordt een succes. Gemeenten krijgen zoveel grote taken van het Rijk dat ze genoodzaakt worden om samen te werken met andere gemeenten om genoeg deskundigheid in te kunnen huren en een en ander zo efficiënt mogelijk af te handelen. Ik ben erg benieuwd. Samenwerken is ingewikkeld. Niet zelden loopt een samenwerking uit op een fiasco. Samenwerken is een kunst! Ook van nature stevige concurrenten zetten voorzichtige stapjes op het gebied van samenwerking, zoals kranten en omroepen, Heracles en Twente. Misschien is dat de winst van deze crisis, opnieuw leren samenwerken.

Misschien is dat de winst van deze crisis, opnieuw leren samenwerken.

Twentevisie werkt dit jaar samen met Saxion Hogescholen. Saxion brengt goede producten, ondernemers en dus ook mooie verhalen voort. En dat is wat wij in Twentevisie het liefste doen, verhalen vertellen. Om u te informeren, te inspireren en wellicht vindt u in dit blad een nieuwe partner om mee samen te werken! Om samen voorbereid te zijn op de toekomst.

Vorige bijdrage

Gênante vertoning in Assen, dat kan in Twente beter

Volgende bijdrage

‘Enter? O, van Roetgerink!’

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *