Life+ Business

App ‘Het Afsprakenhuis’ wint EW/Saxion Ondernemers Award

Saxionstudent Alessio Pinna heeft een online systeem (een app, gecombineerd met een website) ontwikkeld waarmee het voor consumenten mogelijk is bij aangesloten bedrijven afspraken te maken. “Bij je tandarts of fysiotherapeut een afspraak maken, een golfbaan reserveren of een tafeltje bij een restaurant.” Je moet alleen even een account (via Facebook, je 06 of je mailadres) aanmaken en voor de consument/klant is het verder een fluitje van een cent. En gratis!

Alessio Pinna (19) studeert commerciële economie bij Saxion. “Een vriend van mij had een idee om een online-agenda te maken voor alle branches. Het Afsprakenhuis is daaruit voortgekomen.” Ze zochten en vonden een paar investeerders en gingen aan de slag. “Ook de app is voor de consument gratis, de bedrijven die meedoen, moeten wel betalen.” Behalve de eer en de award won Pinna ook vijfduizend euro en een jaar lang begeleiding door professionals op het gebied van ondernemen. En dat wordt betaald door EW Facility Services. “Het geld kunnen we goed gebruiken voor het inrichten van het pand en de marketing voor de app.” Juryvoorzitter Eric Wentink: “Het ondernemingsplan, het verdienmodel en de plannen met de marketing waren door Pinna tot in detail uitgewerkt. Als jury kijken we ook naar de ondernemer en Pinna is iemand met passie, daadkracht en een echte ondernemersdrive.”

Vorige bijdrage

Stimuleringsprijs voor Maarten Dik met Poppintags.nl

Volgende bijdrage

Commentaar: ‘Op naar Nijverdal’

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *