Roskam Moordkuil Jaargang 04, 1998

Ongelikte beren

Nummer 1/2 – 1998

Weten die ongelikte beren, die hufters in Groningen en Arnemuiden, en noem al die plaatsen maar op waar de afgelopen weken het geteisem de politie trotseerde, dat zij aan de basis staan van een politiestaat? Dat is nu onvermijdelijk. Die Groninger politiechef had wel wat weg van die Japanse bankbestuurder die huilend zijn excuses stond aan te bieden. Aandoenlijk, dat wel. Maar levensgevaarlijk. De goeden moeten onder de kwaden lijden. Zo is het altijd al geweest. Het vervelende is alleen dat de grens getrokken wordt door mensen die volstrekt buiten de maatschappij staan.

Of het nou de rechter is die vanuit zijn ivoren torentje denkt en werkt of die achterlijke geitenharensokkensukkel. Justitie is ook al een club waar de onkunde en de machteloosheid vanaf druipt. De rechtsstaat is nu (na het doodschoppen van een paar stappende studenten) opnieuw geschokt. En dus zal de getergde politie meer mandaat krijgen. Een van de grootste scholen van Twente is deze week begonnen met een bezinningsdag over veiligheid. Conrectoren worden privé bedreigd nadat ze leerlingen hebben bestraft die de klas zijn uitgeflikkerd. Een aanzienlijk deel van de leerlingen loopt met een mes op zak. Schoolfeesten lopen alleen niet uit de hand als er zware bewaking is; anders worden de toiletpotten uit de vloer gerukt. Er wordt gedeald. Groepen Marokkanen terroriseren andere scholieren.

Dat is geen racisme. Dat zijn de feiten. Ik praat Bolkenstein niet na. Ik praat scholieren na die doordat niemand wat kan en durft te doen langzaam maar zeker racisten zullen worden… Ik verrechts. En dat hebben die ellendelingen op hun geweten. Dat soort gewelddadige infantiele klootzakken zonder geweten of greintje verantwoordelijkheidsgevoel zorgt ervoor dat de vrijheden van alle burgers straks worden ingeperkt. Dat als je ook maar even niet luistert naar een uniform je direct een gummilat in je nek hebt. Amerikaanse toestanden. Gümüs had nooit van zijn leven Nederland uitgezet mogen worden. Dan liever die wandelende sherryflessen er omheen die geen zak te doen hebben en uit verveling met een collectebus langs de deuren gaan. Maar ja, dat levert geen publiciteit op. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. En het begint steeds meer te stinken in dit land. Terwijl ik niet eens de Telegraaf lees. Mijn dochters gaan over een paar jaar ook naar de middelbare school. Moeten ze op dansles of zal ik ze maar op kooivechten doen?

Vorige bijdrage

There is no more story.

Volgende bijdrage

Hewlett Packard niet naar Twente

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *