Roskam Moordkuil Jaargang 04, 1998

Een type Hans Kok, een type Jan Bugter, daar is de keizer gek op

Open brief

Geachte heer Buursink, wethouder in Enschede,

Wat is dat voor flauwekul om af te treden als de Twentestad er komt?

Ik heb best veel respect voor u en de wijze waarop u het wethouderschap in Enschede vervult. Sterker nog, ook ik zie als voorstander van de vorming van de vijfde stad van Nederland straks grote bestuurlijke problemen opdoemen.

Maar juist mensen van uw kaliber zijn dan nodig om het bestuur dicht bij de burgers te brengen.

En dan moet u niet doen alsof het nu allemaal zo goed geregeld is…

U gedraagt zich als een druiloor die zijn zin niet krijgt. Een beetje een janker, een zeikerdje. En dat past niet zo goed bij u.

U profileert zich altijd als een jongen van het volk, blijkbaar in de leer geweest bij Claus – vrijwel altijd zonder stropdas en familiair op het vervelende af.

Een type Hans Kok (wethouder Hengelo), een type Jan Bugter (Deventer), daar is de keizer gek op. Net als u zijn ook zij van de PvdA. Eerlijk, hardwerkend, recht voor zijn raap.

Mensen die net als u veel voorkeursstemmen krijgen.

Maar kom dat vertrouwen dan ook na. Loop niet direct weg als iets u niet zint.

Als we die lijn doortrekken zou ik u nu ook een waardeloze kutwethouder vinden, omdat het u gelukt is structurele files in Enschede te organiseren door dat achterlijke verkeersbeleid met die idiote rotondes van u.

Nee, ik accepteer dat ik tegenwoordig drie kwartier moet uittrekken voor een ritje dat ik vroeger in tien minuten deed. Omdat er een visie achter schuilt. Waarin ook die overdekte fietspaden passen en rekeningrijden in de binnenstad.

Kortom, blijf!
Doe wat u moet doen.

Iedereen weet nu wel dat u ontevreden bent met de situatie. Maar wat verandert er nu helemaal? Of is dit gezeur een afleiding? Heeft u net als Jan Bugter een zakkenvullende nieuwe baan op het oog en wordt onder het mom van principes de weg daar naar toe geplaveid?

Mocht u naar aanleiding van deze open brief alsnog besluiten op te stappen, dan nodig ik u uit op mijn plekkie in deze krant aan te geven waarom u dat precies doet.

Met vriendelijke groeten,

Jan M.

Vorige bijdrage

Mag je als werknemer de directie op zijn bek slaan die het bedrijf naar de knoppen helpt?

Volgende bijdrage

Een paar rijken in Vught trekken de portemonnee en kopen hun probleem af

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *