Roskam Moordkuil Jaargang 05, 1999

Nummer 20: Enno de Witt is een smerige oorlogshitser

Enno de Witt is een smerige oorlogshitser. Hij vindt het heerlijk om via de satelliet in zijn veilige huisje naar elkaar kapot schietende mensen te kijken.

Wie niet horen wil, moet maar voelen van mijnheer De Witt. Zo\’n type dat vliegen stiekem de pootjes uittrekt of kikkers met een rietje opblaast.

Zijn filosofische schrijverswinkeltje in Deventer loopt zeker niet zo goed, want hij solliciteert openlijk naar de functie van beroepsleugenaar bij de Navo.

De demagoog De Witt verheerlijkte vorige week in deze krant de oorlog in het voormalige Joegoslavië.

Wat burgers gedood, ach, waar gehakt wordt, vallen spaanders, was de kern van zijn betoog. En het is maar goed dat Amerika en Engeland tijdens de Tweede Wereldoorlog niet van die schijters waren, zoals een zekere Medendorp, want dan hadden we nu allemaal Duits gesproken, sneerde hij over mijn angst, woede en schaamte over de Navobombardementen.

Ongelooflijk stom stuk vreten, dat je bent De Witt. Lees eens een echt boek staat ook goed op het cv. Achterlijke zak: elke vergelijking tussen de huidige oorlog en die van zestig jaar geleden gaat mank. Toen verdedigden wij ons, nu vallen we aan. Zonder toestemming van de VN.

Engeland en Frankrijk stelden pas in 1939 een ultimatum toen Hitler Tsjecho-Slowakije en Oostenrijk al lang en breed ingelijfd had en dreigde hetzelfde te doen met Polen. Wat ook is gebeurd, vertel ik je maar, want een geschiedenisboek heb je nooit ingekeken.

Als Hitler Polen niet was binnengevallen, waren onze geallieerde vriendjes nooit een oorlog begonnen tegen Hitler. En als hij in zijn eigen land alle joden, negers, zigeuners, intellectuelen, homo\’s, gehandicapten en anderen had vergast, had niemand daarvan wat gezegd.

Ga eens naar de bibliotheek, daar kun je terugvinden wat voor een geweldig land met een fantastisch volk Amerika is. Een land dat tot ver in de tweede wereldoorlog niets met die domme Europeanen van doen wilde hebben, tot Hitler zo stom was handelsschepen van de VS aan te vallen.

Ik heb nooit beweerd dat Milosevic zo’n leukerdje is, stomme lul. Maar ik vraag me af waarom bijvoorbeeld Pol Pot nooit door ons is geattaqueerd, of waarom we de Chinezen in Tibet hun gang laten gaan.

Het lijstje ellende in de wereld is heel lang hoor, knul. Agent Navo is heel selectief.

Kost je niets hoor, jongen, deze les. Je mag bellen om je excuses aan te bieden. Hoeft niet.

Vorige bijdrage

Commentaar: Twentestad

Volgende bijdrage

Nummer 21: GAK is natuurlijk een club van losers

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *