Roskam Moordkuil Jaargang 05, 1999

Nummer 23: geachte heer Van der Meer

Geachte heer Van der Meer,

Namens alle sportliefhebbers in Nederland verzoek ik u met klem uw functie als voorzitter van de Twente Marathon per direct op te geven. U bent volstrekt ongeschikt voor deze baan. Sterker nog, financieel heeft de Twente Marathon door uw onkunde geen gulden meer te makken, het ijzersterke imago is door u in een paar jaar compleet verbrokkeld en sportief staat de Twente Marathon aan de rand van de afgrond. Een lachertje is het geworden, er wordt nauwelijks meer over geschreven in de landelijke kranten, om over televisie nog maar te zwijgen.

Al die mensen die om u in het verleden uit de organisatie zijn gestapt, mopperen wellicht alleen wat achter uw rug, want ja, u bent tenslotte oud-wethouder en voor sommigen volstrekt ten onrechte een man met aanzien.

Ik zie het als mijn taak om u het droevige nieuws te brengen. U heeft weliswaar een bord voor uw kop van gewapend beton, maar het is mij bekend dat zeer invloedrijke mensen in Twente (daag me niet uit, want dan maak ik de namen publiekelijk) u onlangs hebben laten weten dat een olifant in een porseleinkast eleganter optreedt dan u als ambassadeur van de marathon.

U kunt echt niets, behalve het koesteren van een enorm ego, maar (ik herhaal) u kunt dus echt niets. Wat heeft u nou gepresteerd? Waar moeten wij van onder de indruk raken?
In interviews schoffeert u het bedrijfsleven. U zegt dat u geen topondernemers kent. Ik kan u verklappen: zij u ook niet, en dat willen ze graag zo houden. Dankzij een gênante oproep kwam er nog wat geld binnen. Ik ken bedrijven die om u niets met de marathon te maken willen hebben. U zit de toekomst in de weg, u heeft nog een jaar of twee, drie nodig (schat ik) om het evenement definitief de nek om te draaien.

Ik moet u verder verklappen dat achter de schermen al charismatische mensen met netwerken en bestuurlijke capaciteiten (inderdaad uw tegenpolen) gepolst worden om in het Van der Meerloze tijdperk (dat wat ons betreft niet snel genoeg kan beginnen) de marathon en de Adriaan Paulen Memorial naadloos ineen te schuiven. Die de tegenstellingen tussen de Hengelose en Enschedese atletiekachterban weg kan masseren, die bedrijven kan enthousiasmeren, die Twente een atletiekgala geeft dat zijn weerga niet kent.

Ik stel voor dat u in verband met medische problemen de voorzittershamer neerlegt. U krijgt een nette afscheidsreceptie. Volgend jaar krijgt u een erezetel op de hoofdtribune. Heb ik al geregeld.

Met vriendelijke groeten,

Jan Medendorp

P.S. O ja, als u niet weggaat, sluit ik niet uit dat u echt gezondheidsklachten krijgt..

Vorige bijdrage

Nummer 22: geen raadsadviseurs, maar senior-editors

Volgende bijdrage

Hans van den Boogaard over de lage aandelenkoers:

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *