Roskam Moordkuil Jaargang 05, 1999

Nummer 39: Hulshof is machtig

Het gaat niet goed tussen de Kamer van Koophandel en de Provincie Overijssel. Op hoog niveau zijn de verhoudingen inmiddels flink gespannen., Voorzitter Hulshof is een egotripper in de ogen van politici en ambtenaren. Het was tenenkrommend zoals hij met een paar borrels op ‘het volk’ tijdens het Twente Dinner toesprak, vindt men. En toegegeven: hij is inderdaad behoorlijk microfoonverliefd.

In het provinciehuis zijn ze ook ontstemd over de wijze waarop Hulshof zijn vrindje Mickey (Wouter) Huibregtsen ten tonele heeft gevoerd om op ‘informele, doch serieuze en professionele wijze’ een aantal gasten uit de IT-sector te interviewen.

Huibregtsen dankt zijn landelijke bekendheid uitsluitend aan zijn dronkemanspraat door Dikke Alex in de Volkskrant een Judas te noemen. Onze Neptunus zou Mickey\’s plekkie in het IOC ingepikt hebben, terwijl hij beloofd had dat niet te doen, of zoiets. Mickey doet nu wat voor Business News. Als dat van hetzelfde niveau is als tijdens het afgelopen Twente Dinner, dan hoef je niet te luisteren naar de club die zichzelf als enige concurrent van Radio 1 ziet.

De provincie laat zich dicteren door Hulshof cum suis wie wel en wie niet geïnviteerd worden. Veel IT-toppers, en passant wordt Schiphol-direceur Certontaine geschoffeerd en de ambtenaren kunnen in de komende weken puinruimen, terwijl het Twente Dinner juist het omgekeerde had moeten bewerkstelligen.

Vorig jaar was de voormalige Journaal-lezeres Noortje van Oostveen gevraagd vragen te stellen, maar daar had Hulshof te weinig vat op gehad, en helemaal ongelijk had hij niet: voor geld was haar gedreutel beneden elk niveau. De provincie opteerde opnieuw voor een journalist, bovendien had de provincie grote plannen voor een speciale uitgave: Twente Dinner 10 jaar! Maar opnieuw ging de Kamer van Koophandel dwars liggen. Ze wilden er niets van weten. Het thema werd bepaald door Hulshof, de gastenlijst, de sprekers en zelfs Anne van der Meijden, die het slotwoord zou doen, werd netjes elders in het programma geparkeerd.

Knarsetandend hebben commissaris Hendrikx en kompanen het aangekeken. Machteloos, weerloos, want het oorspronkelijke idee (een jaar of tien geleden) komt nota bene uit het brein van het trio Hulshof/Reudink/Van Leersum. En het laatste waar Hendrikx, in deze politiek lastige tijden van gemeentelijke herindeling, op zit te wachten is ruzie. Hij heeft Hulshof momenteel veel te hard nodig om straks spijkers met koppen te slaan als Wiegel Twentestad afwijst.

Hulshof is machtig! Hendrikx kan zijn onvrede uiten door gewoon niet naar de afscheidsreceptie (bij de ABN-AMRO) van Hulshof te komen op 28 oktober.

Vorige bijdrage

Nummer 38: Frans van Vught foutje bedankt

Volgende bijdrage

Nummer 40: de harde plasser van Polman

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *