Roskam Moordkuil Jaargang 05, 1999

Nummer 48: De fik in het regiokantoor

Stel, je bent minister van verkeer en waterstaat en je brengt een werkbezoek aan Overijssel waar je geconfronteerd wordt met het bestuur van de Regio Twente. Nou, dan heb je vandaag tijdens het kabinetsberaad in elk geval wat om na te lachen. Netelenbos werd afgelopen maandag naar de maffiose Jaargetijden en Enschede gesleept war ze het nietszeggende geneuzel van allerlei cultclubjes als ETT moest aanhoren die auto\’s tellen om de minister ervan te overtuigen dat de A1 moet worden verbreed. ‘Tuurlijk jongens, maar aan de andere kant van de IJssel staan ze echt stil, toch iets anders, hè.’ Je ziet het haar denken.

Dan hangt daar in een lederen stoel Reudink die inmiddels naar schatting 143 jaar is, van zichzelf vindt dat hij nog goed bezig is voor de regio en niemand die hem tegen zichzelf en zijn omgeving in bescherming neemt. Pleur die vent achter de geraniums. Nee, hij mag een forum leiden voor zogenaamd een zaal vol ondernemers. Niets ondernemers, altijd dezelfde uitgerangeerde zakkenwassers, malloten met te veel geld die zich vervelen en verder lokale en regionale politici die uit beleefdheid overal moeten opdraven.

Netelenbos is toch niet blind. Dan wordt ze bijna de hele dag opgezadeld met een zekere Kuiper, een ex-wethoudertje uit Almelo dat ineens belangrijk wordt (in het telefoonboek staat nog onbeschaamd ‘wethouder’). Een dikke kop, strak boordje. Als je langer dan tien seconden (van opzij) intensief naar hem kijkt, zie je gelijkenis met een varken. De pratende varkenskop: \’Een vruchtbare bijeenkomst’, knort hij. Vruchtbaar? Wat heb je dan bereikt, knorretje? Helemaal niets. In jouw geval misschien een spontane zaadlozing omdat je de hele dag om een minister mocht hangen. Een zwijn dat bovendien laf is. Wel tegen een journalist roepen dat Netelenbos zeker 250 miljoen moet meebrengen naar Twente. Voor de verbetering van het openbaar vervoer. Een daarnaast geld voor verbetering van de spoorlijnen omdat de noordelijke aftakking van de Betuwelijn niet doorgaat. Maar de beer zegt dat niet tegen de ‘Neet’.

Al die boerenlullenbestuurders in het groen groen groen Overijsselse knollenland moeten eens goed begrijpen dat zij niet voor niets dáár bestuurder zijn en blijven. Maak je druk om een rol prikkeldraad, geilneef. En bemoei je er verder niet mee. Niet de regio, niet de provincie maar een ordinair bedrijf (Oad) is de enige die echt baat heeft gehad bij de komst van de Minister. Joop ter Haar palmt haar charmant in en praat een uur (!) over zijn openbaar vervoerbedrijf dat hij nieuw elven wil inblazen. Plannetje, ideetje, babbeltje. Wedden dat hij het wél voor elkaar krijgt, de oude smiecht.

Mijn goede voornemen? De fik in het regiokantoor! En met de kerst geen varkensvlees. Alleen het idee al…..

Vorige bijdrage

Nummer 47: Doe Een Wens bij FC Twente

Volgende bijdrage

Nummer 49: Wat moeten we met de Regio Twente?

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *