Roskam Moordkuil Jaargang 06, 2000

Nummer 27: Leen for President

Mijn schoonmoeder wordt 70 jaar. Wat nu? Een dagje Dolfinarium lijkt mij het beste. Lekker nat laten spetteren door die dolfijnen. Is zij er ook een dagje uit.

Dat kan tegenwoordig gewoon op zondag.

Je hoeft niet meer bang te zijn dat je in deze knettergekke wereld door je baas wordt gevraagd te werken op zondag. Dat wordt dus weer net als vroeger verboden.

Ik houd van Paars. Een kamermeerderheid vindt voetbal op zondag belangrijker dan werk. Het einde van de 24-uurseconomie is in zicht. Ik voetbal bij Sparta Enschede, een gristelijke club, dus spelen wij op zaterdag. Mooi niet meer dus. Ik stap fijn over naar een zondagclub.

Krijgt de enge Leen van Dijke van de Christenunie toch zijn zin. Naast dat ellendige gebeier van de klokken krijgen we meer specifieke zondaggeluiden.

Pretparkgeluiden, voetbalgeluiden hadden we al, maar op de amateurvelden zal het verder toenemen. En ook het gesleutel aan auto’s bijvoorbeeld.

Ik moet zelf hoognodig de schommel van mijn dochter repareren.

Dat wil ik komende zondag doen.

Sorry baas, ik ga dansen in Paradiso. Ik heb kaartjes voor het North Sea Jazzfestival, kijk maar, dus ik kom niet werken op 16 juli. Geweldige tijden breken aan.

Dat ome Leen een homohater is, neem ik maar op de koop toe. Dit heeft hij toch maar mooi voor ons geregeld.

Gouden tijden voor meubelboulevards. Niet alleen op Tweede Paas-, Pinkster- en Kerstdag, maar elke zondag open. Ja, hallo, wat is nu belangrijker, het werk of de inrichting van mijn huis? Maandag ben je de eerste.

Ik wens u een goede vakantie.

Bij terugkomst zal Nederland

één groot Urk zijn. Waar de politie weer ouderwets andersdenkenden neerknuppelt. Ze hebben tijdens Euro 2000 fijn op de Italiaanse journalisten kunnen oefenen.

Leen for President.

Vorige bijdrage

Nummer 26

Volgende bijdrage

Nummer 35

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *