Roskam Moordkuil Jaargang 06, 2000

Nummer 35

Hij kende Hengelo niet, maar voor zijn sollicitatiegesprek is hij er even doorheen gereden en hij vindt het een mooie plaats, lees ik in ons Twentse dagblad. Misschien had hij na zijn gesprek even de stad in moeten lopen, dan had hij gillend zijn sollicitatie ingetrokken. Want een stad die voor zoveel geld een binnenstad volledig vergraaft, daar wil je toch geen eerste burger van worden, lijkt mij. Het Oostblok wordt in het centrum van Hengelo met een wel erg groot monument de komende decennia herdacht.

Hengelo is een stad van varkens die op twee poten lopen, natuurlijk net zulke varkens als op het platteland, zij het dat ze zich toch iets betere varkens voelen en daarom niet in een grote Twentse varkensstal samen willen wonen (vrij naar George Orwell).

Frank Kerckhaert (50) wordt burgemeester van Animalfarm. Twentestad vindt hij niets, op die baan zou hij niet hebben gesolliciteerd. Nee, hallo, Kerckhaert, Twentestad zou een bestuurlijke en politieke topper krijgen, dat was nota bene een van de redenen voor de vorming van Twentestad en dus niet een omhooggevallen ambtenaar voor wie nog een plekkie moest worden gezocht.

Kerckhaert is van het CDA; een overbodige toevoeging, want alleen een CDA\’er praat als een verkoper die op provisiebasis werkt: ‘groen is ontzettend in en het staat u goed; nee, inderdaad, groen past u ook uitstekend’.

Volgens Tubantia is Kerckhaert een bestuurlijk zwaargewicht omdat hij (lach niet) in het landelijke bestuur van het CDA heeft gezeten. Ik denk dat je meer kwaliteiten nodig hebt als secretaris van de Hengelose postzegelclub. Heb je die CDA-voorzitter, die Marnix van Rij gehoord? Die wil verkiezingscampagnes gaan voeren zoals in Amerika. Van deze Van Rij is vooral bekend dat zijn vrouw lesbisch is geworden. Ga dat maar eens fijn uitleggen aan Catharine Keijl onder de pakkende kop: mijn vrouw komt niet klaar bij mij.

Als je tegenwoordig in Den Haag of Zwolle zegt dat je uit Hengelo komt, kijken ze je aan alsof je lepra hebt. En zo handelen ze ook: Hengelo zit in een bestuurlijke quarantaine. Hengelo krijgt voorlopig nooit meer wat voor elkaar. Nu roepen die sukkels van de vertrouwenscommissie dat Kerckhaert boven aan het lijstje stond. Nou, dan wil ik de rest van dat lijstje wel eens zien.

Wolter Lemstra heeft aangetoond dat Hengelo helemaal geen topbestuurder wil. Met mensen die wat kunnen, zoals Lemstra, kunnen al die onderknuppels en sukkels op het gemeentehuis helemaal niet omgaan.

O ja, die mijnheer Kerkepad uit het Zeeuwse Metterdaad, hij krijgt natuurlijk het voordeel van de twijfel. Wij gaan natuurlijk niet af op die roomse vijfkolomsfoto in ons regionale dagblad.

Vorige bijdrage

Nummer 27: Leen for President

Volgende bijdrage

Nummer 36

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *