Roskam Moordkuil Jaargang 07, 2001

Nummer 11

Dik Wessels moet dat clubbladredacteurtje van een Peter Bonder onmiddellijk een proces aandoen. Bonder schreef ooit olijke stukjes in een hockeyblaadje en hij mag dat sinds enige tijd ook doen in Tubantia, waar ze elkaar weliswaar de krant uitschrijven, zoveel redacteuren hebben ze, maar voor zo\’n hockeykwijl maken ze blijkbaar graag ruimte.

Bonder blijkt een laffe stumper. Het kwezeltje met stick noemde de week in navolging van Vak P de heren Wessels pooiers die maar snel moeten oprotten bij FC Twente. Bonder moet nog vandaag bellen (0548-450250) en de heren Wessels zijn verontschuldigingen aanbieden. Liever nog een briefje. Wie laat in godsnaam op de eindredactie zulke onzin doorgaan? Een typefout okay, maar deze fascistoïde kreten kunnen toch niet ongezien zijn gepasseerd?

Ik ben geen vriend van de broertjes Wessels. Geen misverstand alsjeblieft. Herman wilde ooit een paar weken niet met mij praten omdat ik hem zak had genoemd nadat hij (op 14 mei 2000) een hele domme beslissing nam, bovendien vind ik dat hij zich met foute tuinvriendjes inlaat. En Dik heeft advocaten laten uitzoeken of ik te vervolgen was naar aanleiding van radio-interviews over de rol van private onderneming Reggeborgh inzake World Online. Mensen met zo schandalig veel geld wantrouw ik per definitie. En als ik PR-adviseur zou zijn van de Wesseltjes, zouden ze zich wel anders gedragen.

En toch, er is maar één grote pooier en dat is die Peter Bonder. Die exploiteert Vak P en Youp van t\’ Hek voor zijn eigen genoegdoening. Youp schreef in de NRC en ons omhooggevallen Bondertje kopieert. Gemakkelijk. Smerig.

Jij Bonder, jij weet helemaal niets van Dik Wessels. Jij Bonder, jij wordt zelfs veracht door je eigen collega\’s op de krant die zich schamen voor dat ranzige stukje van je. Zoek af en toe en wat uit voordat je wat opkalkt, bunzing.

Veel bedrijven hebben bij meerdere voetbalclubs een skybox. Groene Land heeft zelfs shirtreclame bij zowel Heracles als Zwolle gehad. Wessels leent tegen flinke rente tien miljoen aan Vitesse. Om goodwill te kweken, want er moet in Arnhem binnen afzienbare tijd nog veel gebouwd worden. Wessels helpt dus Vitesse niet. Wessels helpt in Arnhem vooral de bedrijven van Wessels,

Wessels is pas sinds een paar jaar vaste bezoeker bij FC Twente. Hij is (zoals elke beginnende bobo) naïef, hij begrijpt niet dat de bestuurskamer van FC Twente absoluut niet zo potdicht is als de bestuurskamers in het bedrijvenleven waarin hij opereert.

Wessels hoort bij de vijf allerrijkste mensen in Nederland. De Boonstra’s, Piepers en Van den Heriks zeggen hem knielend gedag. Vak P en die Bonder begrijpen niet dat Dik Wessels alles kan en alles wil, als hij maar respect krijgt en een soort van vriendschap ondervindt. Dan gaat hij heel ver om het kampioenschap te realiseren.

Vorige bijdrage

Sander Westerveld: Oranjespeler nog zonder hoofdprijs

Volgende bijdrage

Nummer 12

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *