Roskam Moordkuil Jaargang 07, 2001

Nummer 40

Weer een leugen: \’Hij heeft het volste recht, zelfs de plicht mij te volgen en te controleren.\’ Dat tekent de regionale krant op uit de mond van de Almelose wethouder William Pingen die zegt een aanklacht te hebben ingediend tegen mij. Niet omdat ik hem keer op keer ervan heb beticht een leugenaar te zijn. Stapels bewijzen, dus daar brandt hij zich niet aan. Het gaat er juist om dat Pingen zich weigert te laten controleren als bestuurder van een openbaar lichaam. Zijn bestuurlijke vermogens zouden wellicht optimaal renderen in een politiestaat, maar niet in een democratie. Hij heeft schijt aan de burgers!

Bij de VVD in Almelo is ook (eindelijk) het besef doorgedrongen dat Pingen vooral voor William Pingen wethouder is geworden. Als wethouder viel hij jaren geleden op carnavalsfeestjes al vrouwen lastig. Hij is wethouder en dan mag dat…… Hij is wethouder economische zaken en dus wil hij (eist hij) van Heracles zes extra (natuurlijk gratis) toegangskaarten voor zijn vrinden: de gemeente (hij dus als chef economie) heeft tenslotte zoveel gedaan voor de club………

Ga weg, maak de weg de vrij voor mensen die zich wel voor het algemeen belang willen inzetten. Neem die louche vrindjes van je mee. Je hebt dankzij al die jaren als wethouder inmiddels recht op wachtgeld tot 3013 of in die buurt. Dat is voor de maatschappij altijd nog goedkoper dan alles te repareren wat je kapot gemaakt hebt. Het gebutste vertrouwen van veel burgers in de lokale overheid kan waarschijnlijk nooit meer gemaakt worden. Ben je, Ping-Ping, ooit één keer naar Bornerbroek gegaan (zonder likkende ambtenaren en politie achter de hand) om daar gewoon eens te praten met de mensen die alles moeten opgeven?

Waarom stapte je eigenlijk niet naar de rechter toen ik mijn vermoedens uitsprak dat je dubieuze contacten hebt gehad toen je ondernemertje speelde met dat bruin- en witgoedbedrijf Bondstec. Hoe kwam je aan de transito-status? Miljoenen aan invoerrechten en BTW zijn nooit afgedragen. Wel overgemaakt zijn de investeringspremies. Er zijn leveranciers die gewoon hard voor hun brood moeten werken en nog op hun geld zitten te wachten. Ze konden maar net hun hoofd boven water houden, anderen konden met hun kinderen jaren niet op vakantie omdat Pingen alleen oog voor zijn eigen portemonnee had.

O ja, William. Je hebt toch wel echt aangifte gedaan, hoop ik. Of is dat weer zo\’n loze toezegging van je zoals je je hele carrière al doet. Ik heb nog steeds niets van de politie gehoord. Je hebt de kit mijn adres (Klaas de Rookstraat 21 in Hengelo) toch wel gegeven?

Vorige week schreef de vrouw van Bert Kuiper onder haar meisjesnaam zo\’n leuke ingezonden brief (aangezien ze daar tijd voor heeft, kan ze ook wel de spel- en stijlfouten op de website van haar echtgenoot – bertkuiper.nl – corrigeren). Zeg Willie: vraag je deze week de vrouw van burgemeester Knip?

Vorige bijdrage

Nummer 39

Volgende bijdrage

Nummer 41

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *