Roskam Moordkuil Jaargang 07, 2001

Nummer 42

Vrij naar onze nieuwe koningin: Hansje is een beetje dom geweest! De Hengelose wethouder Hans Kok heeft zich laten provoceren door Alex van de Worp. Een oudere man die de aanleg van het bedrijventerrein in Bornerbroek probeer tegen te houden. En daarin – dat moet gezegd – aardig slaagt. Want het is niet niks om de Provinciale Staten in verwarring te krijgen. Dat is namelijk een ingeslapen zooitje dat exact doet wat de gedeputeerde in kwestie wil dat er gebeurt. Okay, de verkiezingen naderen, maar toch.

En Van der Worp heeft nu ook twee wethouders de gordijnen in gejaagd. En daar kan ik wel waardering voor opbrengen. Beide wethouders verlaagden zich om onze bejaarde milieuactivist uit te schelden. Tegen beide heren heeft Van der Worp vervolgens aangifte gedaan bij de politie. Van der Worp zwelgt inmiddels in zijn eigen gelijk. En dus heeft hij toenaderingspogingen van Kok verre van zich geworpen. Hij wil van geen excuses voor het taalgebruik weten. Hij wil dat de rechter zich uitspreekt over de Hengelose wethouder.

Hans Kok is een sukkel geweest en dat weet hij zelf ook drommels goed. En daarin verschilt hij nadrukkelijk van zijn collega William Pingen in Almelo. Bovendien is Kok op en top democraat, altijd bereikbaar en hij loopt niet weg voor moeilijke karweitjes.

Van der Worp gebruikt overigens zelf ook niet de meest vriendelijke taal om zijn opponenten te bejegenen. Van der Worp had zich gek moeten lachen om de soms belachelijke teksten van Kok die daarmee vooral zichzelf voor schut heeft gezet. Maar Van der Worp is een typische onderwijzer. Voor de klas nooit tegenspraak gehad natuurlijk. En dan denk je op een bepaald moment dat je het ook echt uitgevonden hebt, Kok kan hij niet de klas uitsturen en dus vlucht maar weer naar de politie. Van der Worp is een typische salonsocialist, vanuit zijn riante woning weet hij hoe de wereld eruit zou moeten zien, zo dogmatisch als de pest en hij weigert zich zelfs maar een seconde te verdiepen in de argumenten van de voorstanders. Hij had de excuses (in woord en schrift) van Kok moeten aanvaarden en met hem een rechtstreekse discussie moeten aangaan die ik graag bij Radio Oost had willen uitzenden.

Ik adviseer Van der Worp Kok met rust te laten en zich te concentreren op dat hol van onkunde in het centrum van Almelo. Waar VVD-mensen enerzijds hebben geprobeerd de affaire Pingen te bezweren door een gesprek met mij en Pingen te organiseren. Pingen wilde niet en heeft zijn achterban laten weten wel wat meer steun te willen. En dus diende hielenlikker Gijs Stork een motie in tegen mij. Dezelfde Stork wil graag wethouder worden omdat hij er bij de bank is uitgeflikkerd; hij zoekt een nieuw baantje. Daar ben ik dus bang voor. Dat een kwartet domme, omhooggevallen mensen in Almelo belangrijke en ingrijpende beslissingen mag nemen. Zoals over Bornerbroek voor alle duidelijkheid.

Vorige bijdrage

Roel Fernhout is de eeuwige druppel op de steen

Volgende bijdrage

Nummer 43

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *