Roskam Moordkuil Jaargang 08, 2002

Nummer 12

De politie heeft bij FC Twente aangedrongen op het vertrek van trainer John van \’t Schip. Nee, ze hebben niet gezegd dat hij ontslagen moest worden, ze hebben laten weten in de komende weken onvoldoende politie beschikbaar te hebben voor elke thuiswedstrijd.

Stel dat de nacompetitie verloren wordt, dan breekt helemaal de hel los in Enschede. Daar heeft de politie geen zin in en dus hebben onze geüniformeerde vrienden gevraagd om Vak P hun zin te geven.

Het overleg tussen de politie en FC Twente heeft opgeleverd dat Van \’t Schip komende zomer op een aanbieding van elders zal ingaan.

De kit kwam afgelopen zondagavond na de verloren wedstrijd terug bij het home van Vak P om een paar aanhoudingen te verrichten. Ze wilden laten zien wie de baas is, las ik in de krant. Dat is inderdaad erg duidelijk geworden: Vak P! De politieagenten hebben drie kwartier staan onderhandelen voordat ze het home van Vak P binnen mochten.

Voor de platte pet hebben die gasten al helemaal geen respect meer, zag ik op televisie en op foto\’s. Niks sjaals voor de gezichten, ze stonden gewoon in te hakken op die sukkels in uniformen. Er zijn gewonden gevallen onder de politie. Dat is onze politie, ze laten zich door een paar knulletjes van zestien en zeventien jaar in elkaar schoppen.

Die frustratie reageert de politie nu af op journalisten, fotografen en cameramensen. De politie in Twente heeft bij TV Oost de gewraakte beelden opgeëist. Begrijpen die domme ellendelingen dan niet dat cameramensen hun leven straks in het stadion niet meer zeker zijn als TV Oost die beelden afgeeft? Ik weet uit ervaring dat je dán geen hulp hoeft te verwachten van de politie. Er hangen veel camera\’s in het stadion, ik heb stillen zien filmen. Zijn die beelden naar Defensie gestuurd om te ontwikkelen of zo?

Bij TV Oost hebben ze geen drie kwartier onderhandeld om binnen te mogen, nee hoor, één handbeweging en er stonden twintig van die schijters op de stoep. Hier durven ze wel. Zakken vol hebben die zakken meegenomen. Lekker videootjes kijken jongens. Wat denkt u, zullen ze DE band hebben? Precies.

Ik ga tegenwoordig graag kijken bij Heracles, die jongens halen wellicht ook de nacompetitie, dat kunnen leuke wedstrijden worden. Onlangs was daar een opstootje, maar onder leiding van een vrouw hielden de stewards de groep tegen. Er was geen politie te zien en ik voelde me erg veilig.

Ik ben al eens gearresteerd geweest omdat ik mijn knipperlicht vergat, ik heb nu weer een misselijkmakend machtsvertoon mee moeten maken.

Ik hoop dat Vak P mijn frustraties bij de volgende wedstrijden kan wegslaan, want ik kots inmiddels van die nitwits bij het Twentse politiekorps.

Vorige bijdrage

Rabobank lovend over Rijssense bouwer en topman Hazewinkel

Volgende bijdrage

Nummer 13

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *