Roskam Moordkuil Jaargang 08, 2002

Nummer 13

Geachte heer De Vries,

Ik feliciteer u van harte met uw geweldige overwinning afgelopen woensdag. Die overwinning is weliswaar volledig aan uw president-commissaris te danken, maar toch. Wat een kanjer is die Veenman: \’Alles komt goed en verder kan ik niets zeggen, want het is onder de rechter.\’ Listig, want u heeft domme dingen gedaan in 1998 met de Textielgroep en United Fabrics. Vandaar die claim.

Voor dat onderwerp had de Vereniging van Effectenbezitters een bejaarde legionair uit het westen ingevlogen die werkelijk van toeten noch blazen wist inzake de claim. Aardige man, maar volstrekt ongevaarlijk voor u. Was u erg boos dat ik aandelen heb gekocht waardoor ik vragen mocht stellen tijdens de vergadering? U keek erg link, als blikken konden doden…

Nou, nog dronken geworden woensdagavond? Lekker gegeten op de kosten van de club, neem ik aan? Ik vermoed dat u diep in uw hart er toch wel rekening mee gehouden had dat u voor hetzelfde geld nu zonder werk had gezeten. En Veenman heeft ongetwijfeld gezegd dat, als u een motie van wantrouwen aan uw broek zou krijgen, hij zijn handen van u af zou trekken.

U toonde zich wel een schijterd door radio en televisie te weren. Bij eerdere sessies waren die wel toegestaan, daaruit leid ik nu af dat u hem wel kneep: als u eruit gemikt zou worden, dan niet voor het oog van de camera.

Hypocriet ook een beetje, want de aandeelhouders werden opgevangen bij de ingang van de zaal met een groot beeldscherm waarop filmpjes van TV Oost over uw mooie textielbedrijven werden vertoond. Ik kan me niet herinneren dat u TV Oost daar toestemming voor heeft gevraagd. Het filmpje waarin ik probeerde duidelijk te maken dat u wel degelijk stommiteiten heeft begaan met United Fabrics en de Textielgroep (jawel, u weet wel, dat filmpje waarover u mij een paar dagen later telefonisch helemaal de huid vol schold en waarover uw woordvoerder zich bij mijn hoofdredacteur heeft beklaagd) zat er niet bij. Dan is het niet netjes om mij bij de aandeelhoudersvergadering niet toe te laten met camera. Nee joh, geen excuses, we maken het goed.

Ik ben nu bezig met een artikel dat half april in Twentevisie verschijnt. Natuurlijk is het geen probleem om het vooraf te mailen. Ik heb inmiddels erg veel gezien en gehoord. Ook over de erg zakelijke jaren vóór 1998. En ik was bij die rechtszaak, weet u nog?

Ik maak een deal met u: u komt bij mij volgende week in BV Oost. Dan meldt u dat u opstapt als de rechter u op enigerlei wijze onrechtmatig handelen verwijt inzake United Fabrics en de Textielgroep. In ruil plaats ik het artikel niet. Nee, dat is geen chantage. Bovendien bent u toch niet te handhaven als Ten Cate een claim moet betalen.

Ik hoor graag van u.

Met de meeste hoogachting.

Vorige bijdrage

Nummer 12

Volgende bijdrage

Nummer 14

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *