Roskam Moordkuil Jaargang 08, 2002

Nummer 26

Mijn tandarts met kiespijn. De monteur van mijn garage met pech langs de weg. En de bedrijvendokter wiens eigen bedrijven failliet gaan. Het heeft iets meelijwekkends.

En dan zit die Wieger Hof (de Almelose Joep van den Nieuwenhuijzen) ook nog eens in politieke problemen. En om het verhaaltje helemaal rond te maken is die Hof ook nog eens van de ChristenUnie, mensen die zichzelf toch net even iets beter vinden dan hun omgeving. De achterlijke moslims hebben op dat arrogante gedachtegoed geen patent. Elk geloof is er bijna op gebaseerd. Het is een verkooptruc om het produkt God te vermarkten.

Hof wordt soms ingeschakeld (door bijvoorbeeld banken die denken dat ze hun centen mislopen) om bedrijven te helpen. Dat is geen leuk werk. Een van die in moeilijkheden verkerende bedrijven (Ingenieursbureau Holland in Hengelo) heeft Hof aan zijn eigen kralenketting toegevoegd. Dat is ook al niet zo handig. Hij heeft de maatschappij (ons dus) via de fiscus voor miljoenen benadeeld. Maar het allerergste vind ik nog dat hij loon en pensioenpremie niet heeft betaald/afgedragen. Dat vind ik erg, dat vind ik schandalig. Hof zegt dat hij het niet wist. Dat hebben we vaker gehoord. De curator (Vermeulen, die voor de VVD graag wethouder wilde worden, maar dit terzijde) zegt dat Hof liegt.

Ik mag die Hof wel, in en om Almelo staat hij bekend als een goed en integer raadslid, hoewel je dat natuurlijk snel bent in het land van de pingelende Pingen en sjoemelende Sjoers.

Hof zit behalve in de Almelose raad ook in de Twentse regioraad. Hij heeft woensdagavond tegen de raad en tegen zijn christelijke vrindjes gezegd dat hij wel aanblijft, maar voorlopig niet op de voorgrond treedt. Ja, dat begrijp ik ook wel, de komende maanden is iedereen op vakantie. Bovendien zegt die Hof mij net iets te vaak dat hij mij niet onder de ogen zou durven komen als hij echt iets te verbergen had.

Hof moet zich terugtrekken uit de regioraad, wat mij betreft rotzooit hij in Almelo nog even door en zodra er meer duidelijkheid is over zijn functioneren als bedrijfsdokter, kan hij blijven of niet. Het is namelijk niet alleen dat faillissement, die niet afgedragen premies, het gaat ook over het verzwijgen van nevenactiviteiten, het gaat om het achterhouden van de jaarrekening. Het is allemaal bij elkaar net iets te veel.

Waarom ik Hof hier niet op de brandstapel flikker? Omdat ik met één van zijn werknemers gesproken heb. Een zekere Jansen. Ik heb zijn telefoonnummer nog wel ergens liggen. Een schijterd die mij als een soort Breekijzer à la Pieter Storms op Hof wil afsturen. Ik heb vijf minuten met die lul gesproken en ik had het eerste naoorlogse NSB-lid aan de lijn. Wat een teringhufter. En daarom moet Hof ook uit de regioraad. Hij heeft zijn handen vol met zulk personeel.

Vorige bijdrage

Nummer 25

Volgende bijdrage

Nummer 27

Jan Medendorp

Jan Medendorp

Jan Medendorp is gespecialiseerd (interviews, reportages, analyses, commentaren, columns) in sociaal- en financieel-economische onderwerpen, sport, politiek en human interest (voor krant, radio, televisie, maar ook bedrijfsfilms).

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *